Ce trotineta sa alegi pentru un copil de doi ani si ce trotineta e potrivita pentru un copil mai mare?

Ce trotineta sa alegi pentru un copil de doi ani si ce trotineta e potrivita pentru un copil mai mare?Cumpararea unei trotinete nu este o chestiune atat de simpla pe cat ai putea crede. Prima dilema cu care se confrunta parintii este alegerea momentului potrivit pentru ca cel mic sa inceapa sa mearga pe trotineta. Dupa aceea incearca sa decida ce model de trotineta sa aleaga, luand in considerare chestiuni legate de aspect si siguranta. Asadar am decis sa analizam toate aceste lucruri si sa te ajutam sa gasesti raspunsul la intrebarea: ce trotineta sa alegi pentru un copil de doi ani si ce trotineta e potrivita pentru un copil mai mare?

Ce trotineta e buna pentru un copil de doi ani?

S-ar parea ca cei mici ar putea avea dificultati in mentinerea echilibrului pe acest tip de vehicul. Totul depinde de stadiul de dezvoltare in care se afla micutul. Daca un copil de doi ani poate deja sa mearga si sa alerge, te poti gandi sa-i cumperi o trotineta. Modelele cu trei roti sunt destinate celor mai mici copii, datorita faptului ca acestea ofera o stabilitate mai mare.

Atunci cand te decizi ce trotineta sa alegi pentru copil, trebuie sa acorzi atentie dimensiunii. Aceasta trebuie sa fie adaptata la inaltimea si greutatea copilului. Nu are sens sa cumperi celui mic de doi ani o trotineta mai mare pentru a o folosi mai mult timp. Daca vrei ca produsul sa reziste mai mult, atunci alege modelele cu ghidon reglabil. Nu uita ca o trotineta care nu se potriveste bine nu-si va indeplini scopul - micutul nu se va simti in largul lui atunci cand o va folosi. Pe langa dimensiunea trotinetei, alte caracteristici, ca de exemplu materialul puntii, sunt importante. Suprafata antiderapanta imbunatateste semnificativ siguranta, la fel ca manerele confortabile si frana usor accesibila.

De asemenea, aspectul modelului poate fi foarte important pentru copil. Atunci cand te decizi sa cumperi o trotineta pentru cel mic, iti recomandam sa acorzi atentie designului. Gama larga de imprimeuri si culori disponibile iti va permite sa alegi modelul care il va interesa pe cel mic inca de la inceput.

Ce trotineta este potrivita pentru un copil mai mare?

Te intrebi care este cea mai potrivita trotineta pentru copil? De obicei, copiii mai mari merg deja mult mai repede si mai increzatori in fortele proprii, asadar trotinetele create pentru ei trebuie sa fie realizate din materiale rezistente, cum ar fi metalul. Finisajul frumos este in continuare foarte important, dar trebuie sa acorzi atentie mai ales caracterului practic. De asemenea, iti recomandam sa verifici daca trotineta aleasa are ghidon cu inaltime reglabila, daca aceasta se poate plia si daca are aparatori de noroi. O caracteristica extrem de importanta in cazul trotinetelor pentru copii mai mari este sistemul de amortizare care va proteja micutul de socuri pe suprafete denivelate. Modelul potrivit trebuie sa fie usor, rezistent si sigur. Acum, dupa ce ai citit articolul nostru, iti va fi mai usor sa-ti dai seama ce trotineta este potrivita pentru un copil de doi ani si ce trotineta este recomandata pentru un copil mai mare.