Conditii Generale de Garantie

 

 1. Produsul achizitionat de la SMYK ALL FOR KIDS S.R.L. („smyk.ro”), cu sediul social in Romania, Bucuresti, Sector 6, Bdul. Timisoara Nr. 26Z, Cladirea Anchor Plaza, Etaj 8, Cod locatie 8B, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/11139/2009, C.U.I. 26234773, beneficiaza de garantie legala de conformitate, in temeiul Ordonantei de urgenta nr. 140/ 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vanzare de bunuri.
 2. Termenul de garantie legala de conformitate este de 2 ani de la intrarea cumparatorului in posesia produsului. Dupa expirarea acestui termen, cumparatorul poate pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite in scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse aparute in cadrul duratei medii de utilizare, in conditiile legii.
 3. In cazul aparitiei unei neconformitati a produsului, aceasta trebuie comunicata SMYK.RO in scris.
 4. Orice lipsa de conformitate aparuta in termen de 1 an de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau natura neconformitatii produsului.
 5. De asemenea, nu vor fi considerate neconformitati achizitionarea unor produse care nu corespund marimii cumparatorului (incaltaminte ori imbracaminte stramta/larga, jucarii ce nu corespund asteparilor). In aceste situatii, cumparatorul beneficiaza de drepturile oferite de SMYK.RO in conformitate cu conditiile generale de vanzare.
 6. In cazul aparitiei unei neconformitati, cumparatorul are dreptul de a solicita, fara o plata suplimentara, fie (i) repararea sau inlocuirea produsului neconform, la alegere, fie (ii) reducerea proportionala a pretului ori incetarea contractului de vanzare (i.e. rezolutiunea vanzarii), exclusiv in cazurile descrise la art. 10 de mai jos. In caz de rezolutiune a vanzarii, compania va rambursa clientului sumele platite pentru achizitionarea produsului, inclusiv costurile proportionale de transport, precum si, daca este cazul, alte costuri suplimentare documentate aferente reclamatiei, iar cumparatorul are obligatia de a preda SMYK.RO produsul neconform.
 7. Repararea ori inlocuirea produsului pot fi solicitate doar in situatiile in care o astfel de masura nu este imposibila ori disproportionata in raport cu neconformitatea.
  • Solicitarea repararii ori inlocuirii va fi considerata imposibila in situatiile in care SMYK.RO nu poate asigura un produs identic pentru inlocuire ori accesorii de schimb pentru reparatie;
 8. Solicitarea repararii ori inlocuirii va fi considerata disproportionata daca se impune costuri nerezonabile in comparatie cu alte masuri reparatorii, cu luare in considerare a: valorii pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat neconformitatea, importanta/ gravitatea neconformitatii ori daca alta masura reparatorie/ corectiva alternativa ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru cumparator.
 9. Perioada de aducere la conformitate a produsului (i.e. reparatie sau inlocuire) nu poate depasi, in niciun caz, 15 zile calendaristice de la data comunicarii neconformitatii de catre cumparator si a predarii produsului catre SMYK.RO pentru remediere, pe baza unui document de predare-preluare, Termenul este stabilit de comun acord, in scris, intre SMYK.RO si cumparator, luandu-se in considerare natura si complexitatea produselor, natura si gravitatea neconformitatii si efortul necesar pentru finalizarea reparatiei sau inlocuirii.
 10. In cazul inlocuirii produsului, noul produs va beneficia de aceeasi garantie in conformitate cu prezentele conditii de garantie. In cazul reparatiei produsului, termenul prevazut la art. 2 se prelungeste cu timpul de nefunctionare a produsului, din momentul la care a fost adusa la cunostinta SMYK.RO lipsa de conformitate pana la predarea efectiva a produsului in stare de utilizare normala catre cumparator.
 11. Reducerea proportionala a pretului ori rezolutiunea contractului poate fi solicitata de cumparator in urmatoarele situatii:
  • SMYK.RO nu a putut finaliza reparatia sau inlocuirea;
  • se constata o neconformitate, in pofida eforturilor SMYK.RO de a o remedia;
  • neconformitatea este de o asemenea gravitate incat justifica o reducere de pret sau dreptul la incetarea imediata a contractului de vanzare;
  • SMYK.RO a declarat ca nu va putea aduce bunurile in conformitate intr-un termen rezonabil sau fara inconveniente semnificative pentru cumparator ori acest lucru reiese clar din circumstante.
  Cumparatorul nu va putea solicita rezolutiunea contractului in situatiile in care lipsa de conformitate este minora. Cumparatorul poate sa opteze pentru o anumita masura reparatorie/ corectiva in cazul in care neconformitatea produsului este constatata la scurt timp dupa achzitie/ livrare, fara a depasi 30 de zile calendaristice.
 12. SMYK.RO poate pretinde cumparatorului in mod rezonabil sa accepte sa pastreze produsele conforme achizitionate impreuna cu alt(e) produs(e) neconform(e) si astfel, sa rezolutioneze partial contractul de vanzare doar in raport cu produsele neconforme. Oricare dintre drepturile si remediile aflate la dispozitia cumparatorului in temeiul legii si a prezentelor conditii de garantie, vor fi solicitate de acesta in scris, indicand, cel putin: numele produsului, natura neconformitatii, data constatarii si eventual, remediul solicitat. La cererea scrisa va fi atasata dovada cumpararii produsului de la SMYK.RO (i.e. bon fiscal sau factura fiscala), in original.
 13. In cazul in care cumparatorul obtine incetarea contractului de vanzare in ansamblul sau sau partial, in raport cu unele dintre produsele livrate in temeiul contractului de vanzare:
  1. cumparatorul returneaza SMYK.RO produsele, pe cheltuiala acestuia din urma;
  2. SMYK.RO ii ramburseaza cumparatorului pretul platit pentru produse la primirea acestora sau a unei dovezi prezentate de cumparator ca produsele au fost returnate;
  3. SMYK.RO ramburseaza cumparatorului suma de bani in conformitate cu ii), folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata, fara plata de comisoane de catre cumparator in urma rambursarii.
 14. Pentru a beneficia de garantia legala de conformitate, cumparatorul trebuie sa foloseasca si sa intretina in mod corespunzator produsul. In acest sens, cumparatorul va respecta indicatiile SMYK.RO ori ale producatorului produsului respectiv cu privire la utilizarea si intretinerea produsului. In special, cumparatorul:
  • Va respecta instructiunile de utilizare, curatare si intretinere oferite de SMYK.RO si/sau producator, atasate produsului;
  • Nu va depozita ori utiliza produsul in conditii improprii, extreme ori incompatibile cu natura produsului, incluzand, dar fara a se limita la: depozitarea in conditii de umiditate, caldura, frig ori soare puternic ori utilizarea produselor in situatii care necesita produse specializate pentru situatia respectiva (ex. imbracaminte ori incaltaminte tehnica);
  • Nu va efectua interventii (ex. reparatii) asupra produsului el insusi ori prin orice alte persoane neautorizate.