Ce sa faci in aer liber in zilele de primavara?

Ce sa faci in aer liber in zilele de primavara?

Primavara petrecem din ce in ce mai mult timp afara, iar activitatea noastra dupa lunile de iarna creste semnificativ. Insa deseori ne intrebam cum sa organizam timpul copiilor nostri pentru ca ei sa aiba parte de o adevarata bucurie in anotimpul de primavara. Asadar ce sa faci in aer liber in zilele de primavara?

Sport in aer liber

Daca in sfarsit ne-am luat la revedere de la iarna, a venit momentul sa mergem intr-o plimbare cu bicicleta impreuna cu cel mic. Copiilor le place, de asemenea, sa mearga cu trotinetaplaca de skateboard sau rolele. Este important sa ai grija de siguranta copilului si sa-l echipezi cu aparatori corespunzatoare si casca.

O alta idee inspirata o reprezinta diversele jocuri in aer liber. Cei mici se pot juca de-a leapsa sau de-a v-ati ascunselea. Copiii mai mari vor fi incantati daca organizati pentru ei o vanatoare de comori si le pregatiti diferite sarcini pe care sa le duca la capat.

Puteti, de asemenea, sa folositi o coarda de sarit, o minge, hula hoop sau multe alte echipamente sportive, datorita carora diversificati distractia in aer liber.

Plimbarea in necunoscut

Ce sa faci in aer liber primavara? Impachetati provizii intr-un cos sau un rucsac si porniti intr-o plimbare. Aceasta reprezinta ocazia perfecta pentru a petrece un timp placut impreuna cu cel mic. Puteti merge in parc sau in padure sa cautati primele semne ale primaverii, sa observati cum se schimba natura de la o zi la alta si sa descoperiti lumea inconjuratoare.

Pe durata excursiei organizati un picnic in aer liber. Masa servita astfel cu siguranta i se va parea celui mic mai gustoasa decat pranzul de acasa, iar chiar si cel mai mofturos copil va fi tentat sa ia o portie suplimentara.

Totodata, plimbarea il ajuta pe copil sa se obisnuiasca cu schimbarea de temperatura de afara. Reprezinta, de asemenea, o ocazie excelenta de a face miscare in aer liber.

Excursie la zoo

Ce sa faci in aer liber cu copilul? Dupa pauza din timpul iernii, la gradina zoologica animalele se trezesc usor la viata si sunt din ce in ce mai dispuse sa iasa din adapostul lor. Ziua calduroasa de primavara este momentul perfect pentru a vizita un astfel de loc si a observa indeaproape animalele salbatice. In plus, puteti conta pe faptul ca la inceputul sezonului sunt mai putini vizitatori la zoo decat in timpul verii.

Lucrul in gradina

In continuare te intrebi ce sa faci in aer liber in zilele de primavara? Pregatiti impreuna cu cel mic gradina de zarzavaturi si plantati diferite legume sau rasaduri gata pregatite. Pentru copil, aceasta va fi o lectie excelenta despre natura si, totodata, va invata sa devina responsabil pentru recoltele de mai tarziu.

Plimbarile impreuna si timpul petrecut in compania copilului va pot aduce si voua ca parinti multa distractie. Faptul de a va alatura jocului si de a va bucura impreuna cu cel mic de razele calde ale soarelui si de zilele de primavara din ce in ce mai frumoase reprezinta o modalitate excelenta de a face miscare in aer liber, putin sport si de a va distra impreuna.

Articol pregatit de: Magdalena Przypłata

Consultatie de specialitate: Małgorzata Wołoszko, doctor in stiinte medicale, medic pediatru, membru al Societatii Poloneze de Pediatrie