Ce cadou sa alegem pentru o fetita de un an

Ce poate sa faca un copil in varsta de un an?

Idee de cadou pentru fetita de un an

Aniversarea primului an de viata a micutei tale reprezinta unul din evenimentele cele mai emotionante si importante. Depasirea etapei de bebelus marcheaza dezvoltarea abilitatilor motorii: de a se deplasa, de a interactiona cu obiectele si de a castiga indepenenta.

 

In primul an din viata copilul dezvolta curajul de a se deplasa singur, agatandu-se de diferite obiecte de mobilier, cucerind astfel noi universuri. Mai mult, copilul este entuziasmat atunci cand descopera abilitatea de a bate din palme, coordonare ochi-mana fiind de folos in acest sens.

Fetita de un an are propriile preferinte in materie de jucarii si incet, incet, incepe sa le foloseasca individual, fara suportul parintilor. Poate sa creeze constructii simple din doua sau mai multe elemente, devine capabila sa dea singura paginile cartilor de povesti, citite la ceas de seara. Aceasta perioada este caracterizata de o doza mare de curiozitate, copiii de aceasta varsta dorind sa descopere continutul din mobilier, cutii, s.a.

Pe de alta parte, aceasta este etapa in care fetita va incerca sa isi demonstreze independenta. Apar primele mofturi si proteste atunci cand este intrerupta de la joaca, cand i se ia jucaria sau cand i se atrage atentia. In alta ordine de idei, apar primele cuvinte, precum „mama”, „tata”, stie sa arate cu mana ‚’’pa, pa’’ si sa trimita pupici, sa isi recunoasca numele. Totodata, descopera relatia cauza-efect si foloseste lucrurile in functie de scopul pe care il au si urmeaza ordinea corespunzatoare a actiunilor.

 

Care sunt cele mai potrivite jucarii pentru fetita de un an?

Fetita de 12 luni adora sa se joace, dar nu se poate concentra pe acelasi lucru mai mult timp, de aceea este de preferat sa fie insotita de o persoana adulta la locul de joaca. Incepe sa se descurce din ce in ce mai bine si sa descopere noi universuri. Astfel, pentru bunastarea sa, este indicata achizitionarea jucariilor care o fac fericita, dar si care ii dezvolta diferite abilitati, precum cele cognitive. Spre exemplu, jucariile care implica miscarea o vor ajuta pe fetita de 12 luni sa-si puna in practica abilitatile motorii fine si sa-si imbunatateasca mersul. Pe de alta parte, jucariile interactive cu sunete, cantece si cuvinte sprijina dezvoltarea vorbirii si abilitatile de comunicare. Datorita acestora, copilul descopera legatura dintre sunete, iar ritmicitatea cantecelor il ajuta sa invete noi cuvinte. La randul lor, jucariile educative au rolul de a-i arata copilul culorile, literele si cifrele, care contribuie la dezvoltarea lui. Cand alegi cadoul pentru copilul de un an, este recomandat sa acordam atentie jucariilor care au optiunea de a opri sunetele pentru a nu-l expune nici pe el si nici pe parinte zgomotului pentru mult timp.

 

Idei de cadou pentru fetita de un an

Gama variata de jucarii din magazinele SMYK este potrivita pentru fiecare varsta si corespunde nevoilor fiecarui copil. Pentru a-i aduce zambetul pe buze micutei de un an, te invitam sa descoperi oferta noastra de:

 

Articol pregatit de: Agata Hajkowska