Idei de cadouri pentru o fetita de 2-3 ani

Ce stie sa faca un copil cu varsta de 2-3 ani?

Idei de cadouri pentru o fetita de 2-3 ani

La aceasta varsta se accentueaza independenta si nevoia de a avea libertate de alegere. Dupa implinirea varstei de 2 ani, copilul incepe sa creeze propozitii simple si poate reproduce aproape toate sunetele pe care le aude. De asemenea, indentifica cu usurinta chipurile persoanelor familiare, este interesat sa petreaca timp cu cei dragi, precum si de interactiunea cu alti copii de aceeasi varsta. Incet, incet, copilul incepe sa manifeste interes si curiozitate fata de activitatile casnice.

 

La varsta de 2-3 ani are capacitatea de auto-control, are rabdare si nu mai reactioneaza impulsiv atunci cand nu primeste ceea ce isi doreste. Fetita incepe sa se descopere pe ea insasi, sa-si cunoasca emotiile si sa atraga atentia celor din jur. Cand vine vorba de joaca, are tendinta de a fi posesiva cu jucariile si nu doreste sa le imparta cu alti copii.
Mai aproape de varsta de 3 ani, incepe sa capete autonomie personala: alearga, urca si coboara scarile, isi foloseste manutele pentru diferite activitati si jocuri.

 

Cele mai potrivite jucarii pentru fetita de 2-3 ani?

Fetita de doi ani exploreaza lumea care o inconjoara cu tot mai mult interes, se afla in permanenta miscare si isi exerseaza abilitatile dobandite. La varsta de doi ani fetita are deja preferinte, atat in ceea ce priveste culorile, cat si tipurile de jucarii, motiv pentru care cadoul ales trebuie sa corespunda dorintelor ei.

Cand alegi un cadou pentru fetita in varsta de 2-3 ani, este recomandat sa acorzi importanta functionalitatilor jucariei, astfel incat sa ajute la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii. De asemenea, este foarte important sa evitati jucariile care pot pune in pericol siguranta copilului.

Seturile de construit, seturile creative si articolele de desenat sau pictat se transforma in activitati care atrag atentia copilului mai mult de 5 minute. In tot acest timp este important sa se puna accent pe dezvoltarea si imbunatatirea vorbirii. Astfel, toate jocurile de cuvinte si jucariile cu litere sau cifre o vor captiva pe cea mica. Fetita in varsta de 2-3 ani imita ceea ce fac parintii si adora jocurile pe roluri. In acest scop se recomanda papusile, jucariille de plus, figurinele si animalutele de diferite forme. Totodata, pentru dezvoltarea abilitatilor motorii, sunt recomandate jucariile care imbunatatesc deplasarea si miscarea.

Cand alegi jucaria pentru un copil de 2-3 ani, trebuie avut in vedere ca pentru cel mic totul este un nou univers fascinant.

Idei de cadouri pentru fetita de 2-3 ani:

Pentru a-i aduce zambetul de buze fetitei de 2-3 ani, te invitam sa descoperi oferta noastra de: