Cadouri potrivite pentru o fetita cu varsta de 3-5 ani

Ce stie sa faca fetita la varsta de 3-5 ani?

Cadouri potrivite pentru o fetita cu varsta de 3-5 ani

In perioada prescolara are loc perfectionarea abilitatilor dobandite si dezvoltarea altora noi. La aceasta varsta fetita isi imbunatateste abilitatile motorii si descopera mediul inconjurator.

 

La varsta de 3-5 ani apar schimbarile fizice, mentale si sociale. In prima faza, fetita de trei anisori prefera sa se joace in apropierea altor copii. In schimb, in jurul varstei de 4-5 ani, fetita este atrasa de jocul in grup. Fetitele mai mici prefera sa recreeze situatii familiare, sa se joace pe roluri, in timp ce fetitele mai mari se folosesc de creativitatea lor si pun la cale diferite scenarii de joaca. In aceasta perioada, copiii se pot focusa deja asupra unui singur joc mai mult de 10 minute.

 

Pana la varsta de 3-5 ani, fetita putea doar sa apuce diferite obiecte si sa le aranjeze intr-un mod simplu, folosindu-se, de exemplu de cuburi. In apropierea varstei de trei ani, copilul incepe sa-si organizeze actiunile si cu cat creste mai mare, cu atat mai deosebite si mai greu de realizat vor deveni planurile pe care le face. Cand implineste 2 ani si jumatate, fetita este capabila sa creeze un turn folosind 8-10 cuburi. La varsta de 3 ani, este in stare sa formeze cladiri mai complexe din minim 10 cuburi. Insa fetita de 4 ani imbina piesele pentru a realiza constructii extrem de ingenioase si unice.

In aceasta perioada, copiii au nevoie sa-si consume energia, de aceea este recomandat sa ia parte la activitati creative care contribuie la dezvoltarea lor. La 3 ani, fetita invata sa arunce cu mingea, la 4 ani incepe sa mearga pe bicicleta, iar la 5 ani stie deja sa o controleze mult mai bine. Pentru fetita jocul care implica folosirea mingii reprezinta o activitate distractiva si relaxanta.

Coordonarea ochi-mana si dexteritatea joaca un rol important in dezvoltarea fetitei de 4 ani. Manipularea obiectelor ofera un sprijin in descoperirea lumii inconjuratoare si in invatarea unor noi abilitati. Fetita poate sa contureze forme cu ajutorul creioanelor colorate si sa formeze structuri folosind cuburi. Este capabila sa faca un sir de margele, fapt datorita caruia isi exerseaza dexteritatea. Aceste tipuri de activitati reprezinta ocazii perfecte de dezvoltare a abilitatilor motorii fine, insa fiecare parinte trebuie sa tina cont de faptul ca stadiile de dezvoltare ale copiilor sunt diferite de la un copil la altul.

Cum sa alegi cadoul perfect pentru fetita cu varsta de 3-5 ani?

Indiciile de mai jos sunt utile atat in cazul fetitelor de 3 ani, cat si in cazul celor mai mari, deoarece jocurile sunt diferite in raport cu nivelul de dificultate, si nu tipul acestora.

Atunci cand doresti sa alegi un cadou pentru fetita, trebuie sa tii cont de faptul ca cel mai important lucru pentru ea il repezinta momentele de distractie petrecerea timpului intr-un mod relaxant, iar invatarea si dezvoltarea trec pe locul doi pe lista intereselor copilului.

La aceasta varsta, copiilor le place sa construiasca si sa experimenteze diferite feluri de cuburi. Jocurile la care se folosesc cuburi dezvolta dexteritatea, ajuta la o prindere mai ferma, iar totodata asigura petrecerea timpului intr-un mod placut.

Atunci cand alegi un cadou pentru o fetita cu varsta de 3-5 ani nu poti uita de papusi. Fetitele de aceasta varsta prefera papusile care arata ca niste copii adevarati, iar cea mai buna alegere sunt cele cu maini si picioare mobile, care pot fi puse intr-o pozitie corespunzatoare. Pentru fetitele care nu merg inca la scoala se recomanda, de asemenea, papusile care reprezinta diferite profesii. Copiilor le place sa imite rolurile adultilor si deja isi imagineaza „ce se vor face cand vor fi mari”. Pentru papusa politista sau papusa doctorita, cu siguranta vor gasi timp sa se joace.

Fetita de 3-4 ani adora sa-si imite parintii si fratii mai mari, asadar cele mai potrivite jucarii sunt cele la care pot participa mai multe persoane, dar si cele care o ajuta sa intre in rolul unei persoane adulte. Mini bucataria, setul pentru dentist si trusa de doctor sunt jucarii ideale pentru activitatile de acest tip.

Pentru copilul de 3-5 ani se recomanda achizitionarea jucariilor educative care stimuleaza memoria vizuala si trezesc imaginatia, iar in acelasi timp il incurajeaza sa descopere mai multe despre lumea din jur si le satisfac curiozitatea innascuta.

Variante de cadouri pentru o fetita cu varsta intre 3 si 5 ani:

Pentru a-i face o surpriza unei fetite de 3-5 ani, te invitam in unul din magazinele Smyk pentru a descoperi urmatoarele categorii de produse: