Idee de cadou pentru un baietel cu varsta de 3-5 ani

Ce poate sa faca un copil cu varsta de 3-5 ani?

Idei de cadouri pentru baietelul de 3-5 ani

Aceasta perioada din viata copilului presupune in primul rand imbunatatirea abilitatilor detinute si ulterior dobandirea altora noi. Dezvoltarea copilului la aceasta varsta se refera in principal la crearea unor noi abilitati si perfectionarea preciziei miscarilor. Pe langa dezvoltarea intensa, in aceasta perioada baietelul invata mai multe despre sine si despre lumea inconjuratoare.

 

In cazul baietilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani are loc maturizarea fizica, mentala si sociala. La inceput, baietelul de trei ani prefera sa se joace „langa“ alti copii. In schimb, copilul de patru sau de cinci ani este bucuros sa se joace in grup. Copiii mai mici sunt mai predispusi sa recreeze situatii cunoscute, le place sa joace roluri pe care le stiu si sa imite, in timp ce copiii mai mari isi folosesc pe deplin imaginatia, inventand proprii scenarii de joaca. La aceasta varsta, copiii reusesc sa se concentreze asupra unui singur joc mai mult timp.

 

In cazul copiilor de 3-5 ani putem observa o calitate complet noua: pana la aceasta varsta cel mic manipula obiectele, cum sunt de exemplu cuburile si le aranja la intamplare. In jurul varstei de trei ani, baietelul incepe sa creeze in mod constient, sa-si planifice actiunile si cu cat va creste, cu atat mai complicate si mai complexe vor deveni ideile pe care le va pune in aplicare. In jurul varstei de 3 ani, baietelul este deja in stare sa construiasca cladiri tridimensionale, folosind cel putin 10 cuburi, iar la 4 ani creeaza constructii extrem de inventive si originale.

La 4 ani copiii au foarte multa energie, de aceea este bine sa o foloseasca pentru activitati creative care sprijina dezvoltarea. Copilul de 3 ani invata sa dea cu piciorul in minge, baietelul de 4 ani incepe sa invete sa mearga cu bicicleta, iar cel de 5 ani o face deja destul de bine.

In cazul unui copil de 4 ani, coordonarea ochi-mana si dexteritatea manuala sunt extrem de importante. Manevrarea obiectelor ii permite sa cunoasca mai bine lumea din jur si sa capete noi abilitati. Baietelul stie deja sa deseneze forme simple cu creioanele colorate si sa construiasca turnuri din cuburi. Este bine sa fie incurajat sa se joace astfel, deoarece reprezinta un exercitiu excelent de dezvoltare a abilitatilor motorii fine, mai exact a degetelor si mainilor. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca dezvoltarea copiilor urmeaza pasi diferiti pentru fiecare copil in parte.

Cum sa alegi jucaria potrivita pentru baietelul de 3-5 ani?

Urmatoarele sfaturi sunt valabile atat pentru copiii de 3 ani, cat si pentru cei mai mari, deoarece majoritatea activitatilor la care participa difera in mare parte in ceea ce priveste nivelul de dificultate si nu caracterul acestora.

Atunci cand alegem jucaria sau cadoul pentru un prescolar, trebuie sa avem in vedere faptul ca ceea ce conteaza cel mai mult pentru el este sa petreaca timpul intr-un mod placut si sa se distreze, in timp ce beneficiile de dezvoltare si educationale reprezinta un efect secundar al interesului copilului pentru jucarie.

La aceasta varsta, copiii sunt constructori pasionati si adora sa se joace cu diferite tipuri de cuburi. Jocurile cu cuburi imbunatatesc dexteritatea, ajuta la o prindere mai ferma, iar in acelasi timp garanteaza distractie si stimuleaza imaginatia.

Baietelul de cativa ani este dornic sa-i imite pe cei mari, motiv pentru care jucariile ideale se dovedesc a fi cele care implica participarea mai multor persoane sau cele care ii permit copilului sa intre in rolul unui adult si sa imite ceea ce face. Cutiile cu scule si instrumente sau trusele medicale sunt potrivite pentru astfel de activitati.

Vrei sa-i asiguri baietelului o distractie fara sfarsit si o experienta de neuitat? Fa-i cadou o masinuta! Alege un model sigur, confectionat cu atentie si potrivit pentru varsta copilului tau.

Pentru copiii cu varsta de 3-5 ani se pot achizitiona jucarii educative care imbunatatesc memoria si stimuleaza creativitatea, iar in acelasi timp le dezvolta cunostintele despre lumea inconjuratoare si le satisfac curiozitatea naturala.

Propuneri de cadou pentru un baietel cu varsta de 3-5 ani:

Oferta variata de jucarii din magazinele Smyk este adaptata fiecarei varste si nevoilor individuale ale fiecarui copil. Pentru a-i face un cadou unui baietel cu varsta de 3-5 ani iti sugeram sa rasfoiesti urmatoarele categorii de produse: