Idee de cadou pentru un baiat de un an

Ce poate sa faca un copil in varsta de un an?

Idee de cadou pentru un baiat de un an

Prima aniversare este un eveniment important in viata fiecarui copil si a parintilor sai. Baietelul depaseste etapa de bebelus si incepe sa isi dezvolte abilitatile necesare mersului, iar primele incercari de a se deplasa singur prin agatarea de marginea canapelei sau a patului subliniaza faptul ca micutul incepe sa devina independent.

 

Copilul de un an prinde curaj sa urce singur pe scari, dar este posibil ca inca sa nu aiba abilitatea de a le cobori. Poate bate din palme, ceea ce indica dezvoltarea corecta a coordonarii ochi-mana. Baietelul de 12 luni stie deja sa arate cu degetul spre obiectele care il intereseaza si sa le apuce intre degetul mare si aratator. Ii place sa adauge si sa scoata lucruri din cutie, este capabil sa formeze un turn din doua elemente, iar cand se uita pe carticele vrea sa dea paginile singur.
Incet, incet cel mic este in stare sa isi arate parerea si independenta. In jurul varstei de 12 luni se pot observa primele izbucniri de furie si rebeliune atunci cand este luat de la joaca. Incepe sa spuna cuvinte simple, precum‚’’mama’’, ’’tata’’, stie sa arate „pa, pa” cu mana, sa trimita pupici, sa faca cu ochiul, reactioneaza cand isi aude numele si intelege interdictiile si comenzile simple. De asemenea, incepe sa inteleaga relatia cauza-efect si sa foloseasca obiecte tinand cont de functia si scopul lor. Uneori, face anumite actiuni in ordinea corecta.

 

Cum sa alegi jucaria potrivita pentru baietelul de un an?

Baietelul de 12 luni adora sa se joace, dar nu poate avea grija de jucarie singur pentru mult timp, are nevoie de prezenta unei persoane mai mari care sa-l ajute. Deja stie sa faca multe, insa in continuare il asteapta descoperirea fascinanta a lumii inconjuratoare si a posibilitatilor sale. De aceea, merita sa alegi produse care nu numai ca-i vor aduce multe bucurii si zambetul pe buze, dar in acelasi timp il vor ajuta pe cel mic sa se dezvolte pe mai multe planuri.

Atunci cand oferim o jucarie unui copil de un an, este indicat sa acordam atentie daca produsul il sprijina in dezvoltarea abilitatilor cognitive, daca aduce ceva in plus si daca il invata noi comportamente, miscari sau deprinderi. Copilul ar trebui, de asemenea, sa exerseze abilitatile motorii fine, asadar jucariile care necesita miscare sau il ajuta sa faca primii pasi, vor fi extrem de importante si cu siguranta ii vor oferi multa distractie. Pentru a sprijini dezvoltarea vorbirii copilului de 12 luni, trebuie luate in considerare jucariile interactive care il invata cuvinte, cantece si ritmuri noi. Multe jucarii educative au scopul de a invata copilul culorile, literele si cifrele. Chiar daca cel mic nu va intelege pe deplin despre ce este vorba, ascultarea cuvintelor contribuie la dezvoltarea lui. Jucariile interactive sprijina, de asemenea, abilitatile de comunicare, iar datorita multitudinii de sunete copilul descopera legatura dintre ele, ritmicitatea lor ajutandu-l sa retina noi cuvinte. In momentul alegerii jucariei pentru copilul de un an, este indicat sa acordam atentie produselor care ii ofera posibilitatea de a se juca cu sunetele si zgomotele oprite pentru a nu-l expune nici pe el si nici pe parinte stimulilor auditivi si vizuali pe o perioada lunga de timp.

Propuneri de cadou pentru un baietel de un an

Oferta variata de jucarii de pe smyk.ro este adaptata fiecarei varste si nevoilor individuale ale fiecarui copil. Pentru a-i face o surpriza micutului care a implinit un an, iti sugeram sa vizitezi sectiunile de pe site cu: