Variante de cadou pentru un baietel cu varsta de 6-8 ani

Cum se comporta baietelul la varsta de 6-8 ani?

Idei de cadou pentru baietelul de 6-8 ani

Perioada de dezvoltare a copilului de la 6 la 8 ani este un drum lung cu peripetii. La sase ani, baietelul este energic, cauta non-stop atentia celor din jur, la varsta de sapte ani devine emotiv si inchis in sine in primele zile de scoala, iar la opt ani se transforma intr-un elev silitor, care are grija sa faca o impresie buna.

 

La varsta de 6 ani baietelul este mai matur, spune exact ce gandeste si ce doreste. Pentru el nu exista situatie de mijloc: ori e alba, ori e neagra. In aceasta perioada devine mai receptiv si dornic sa descopere lumea inconjuratoare. Ii place sa fie in centrul atentiei si sa le arate celorlalti ce reuseste sa faca. Pentru el este importanta confirmarea faptului ca lucrul a fost bine facut, deoarece cuvintele de lauda il stimuleaza sa-si imbunatateasca abilitatile si sa faca fata provocarilor care il asteapta. Baietelul de sase ani este energic si isi cauta diferite activitati pentru a-si ocupa timpul.

In apropierea varstei de 7 ani este mai putin activ. Baietelul devine din in ce linistit, este in stare sa-si poarte singur de grija si sa isi planifice timpul fara sa aiba nevoie de ajutorul parintilor. In aceasta perioada, baietelul este nestatornic si instabil, de aceea atentia trebuie dozata cu grija. Daca i se ofera prea multa atentie i se pare coplesitor, iar daca nu primeste suficienta atentie atunci are senzatia ca este neglijat. La varsta de 7 ani, baietelul trece prin mai multe etape de stres: inceputul scolii, cunoasterea de persoane noi, un stil de viata cu totul diferit. Ii este frica sa nu ajunga tarziu la scoala si sa primeasca calificative slabe sau se teme ca nu se va integra in grupurile cu copii de varsta lui. De aceea este important sa fie sustinut si apreciat de parinti, iar totodata sa aiba parte de sprijin moral.

Odata ce se familiarizeaza cu rutina programului scolar, incepe sa fie din ce in ce mai interesat de notele primite si accepta scoala ca parte din realitatea cotidiana. Baietelul de 8 ani invata regulile de comportament in societate si tine cont de ele, de aceea stie cand sunt incalcate. Distinge binele de rau si este capabil sa-si dea singur seama de consecintele respectivelor actiuni. La aceasta varsta, baietelul este dornic sa creeze noi prietenii, este comunicativ si reuseste sa se descurce in orice imprejurare. Nu-si mai consuma energia din orice, ci se adapteaza situatiei. Baietelului de opt ani ii place sa comunice mai mult, insa nu mai este impulsiv si cantareste inainte cuvintele pe care vrea sa le rosteasca pentru a fi sigur ca au efectul dorit.

 

Ce cadou poate fi daruit unui baietel de 6-8 ani?

Desi exista multe diferente intre baietii de 6, 7 si 8 ani, in acelasi timp se pot observa lucruri asemanatoare: curiozitatea de a descoperi cat mai multe lucruri noi si vointa de a face parte din grupuri de copii cu varsta apropiata. Atunci cand ai de gand sa-i faci un cadou baietelului, iti sugeram sa tii cont de personalitatea lui, de obiectele care il intereseaza si, cel mai important, sa vezi cu ce il poti surprinde.

La varsta de 6-8 ani baietelul devine perspicace, de aceea iti recomandam sa tii seama de acest aspect si sa-i faci cadouri care sa-l stimuleze sa invete lucruri interesante si sa-si imbunatateasca cunostintele. Jucariile educative destinate micilor elevi au fost create pentru a sustine invatarea si dezvoltarea lor. In afara de functiile pedagogice, astfel de jucarii asigura distractie si petrecerea timpului intr-un mod placut, fapt datorita caruia sunt potrivite pentru baietelul dornic sa descopere lucruri noi.

Un alt cadou util il reprezinta jocurile de familie. Timpul pe care copiii il petrec impreuna cu parintii este extrem de valoros si datorita varietatii de jocuri disponibile, fiecare membru al familiei poate participa cu bucurie si interes. Sunt puse la dispozitie atat jocuri dezvoltate in scopuri educative, care pun mintea la contributie, cat si jocuri de strategie care il invata pe copil cum sa-si planifice miscarile. Exista, de asemenea, jocuri care implica miscarea, de exemplu mima reprezinta un mod distractiv de a petrece timpul cu cei apropiati. Un alt tip de joc este cel care testeaza dexteritatea prin construirea de turnuri sau structuri.

La aceasta varsta, baietii sunt atrasi de jocurile cu cuburi si creeaza cladiri tot mai inalte. Stiu sa inteleaga instructiunile, astfel incat formarea de structuri, masinute sau roboti (de exemplu, din caramizi Playmobil, LEGO Technic sau LEGO Minecraft) reprezinta pentru ei o distractie fara margini. Combinarea diferitelor forme dezvolta indemanarea, iar in acelasi timp incurajeaza gandirea tridimensionala. De multe ori, formele deja aranjate pot fi folosite si pentru alte jocuri dupa ce au terminat de construit. Pe de alta parte, baietii de 6-8 ani poate fi pasionati de aranjarea de puzzle-uri, care dezvolta memoria vizuala si atentia. In aceasta perioada, este important ca baietelul sa fie incurajat sa-si exerseze creativitatea.

Baietii cu varsta peste 6 ani vor fi incantati sa primeasca drept cadou o masinuta teleghidata. Datorita varietatii de culori, modele si posibilitati de setare, vehiculul de jucarie poate fi ales in functie de preferintele copilului. Masinutele controlate de la distanta sprijina coordonarea motorie a baietelului, deoarece telecomanda necesita un control manual adecvat. Vehiculele RC il invata pe copil sa gandeasca logic si il ajuta sa faca diferenta intre stanga si dreapta. O astfel de masinuta reprezinta o jucarie ideala pentru invatarea regulilor de circulatie. Insa sa nu uitam ca vehiculele controlate prin telecomanda ofera, mai presus de toate, distractie si voie buna.

Idei de cadou pentru un baietel de 6-8 ani:

Gama variata de jucarii, disponibila in magazinele Smyk, corespunde nevoilor fiecarui copil in parte. Daca doresti sa-i iei un cadou baietelului de 6 ani iti sugeram sa cauti printre urmatoarele categorii de jucarii: