Propuneri de cadou pentru un baiat cu varsta de 9-12 ani

Cadourile potrivite pentru baiatul de 9-12 ani

Baiatul in varsta de 9-12 ani incepe sa descopere mai multe lucruri. Devine mult mai increzator in sine si mai putin dependent de parinti, motiv pentru care petrece mai mult timp cu prietenii si colegii de scoala. Aceasta este perioada in care isi formeaza personalitatea, realizeaza lucrurile care ii plac si il atrag si incepe sa isi faca prieteni. De asemenea, se bucura de primele reusite, ceea ce este important pentru el, insa in acelasi timp se confrunta cu situatiile in care nu are succes.

 

La varsta de 9 ani isi doreste ca parintii sa il trateze ca pe un copil de varsta lui, vrea sa ia singur propriile decizii. De asemenea, isi imagineaza ca nu este dependent de suportul adultilor, iar uneori adopta o atitudine de revolta fata de parinti. Prin actiunile sale, incearca sa demonstreze ca este o persoana mai matura. La aceasta varsta lasa impresia ca devine introvertit, insa el se concentreaza asupra propriei persoane.

La varsta de 10 ani, baiatul incepe de adopte un comportament linistit. Ii place sa petreaca timp cu persoanele din familie si sa primeasca aprecieri atat din partea lor, cat si din partea cadrelor didactice. Incepe sa fie mult mai rabdator in diferite situatii si sa aiba un mod optimist de a privi lucrurile datorita relatiei mult mai apropiate cu parintii. Acest lucru nu inseamna ca discutiile contradictorii sau conflictele vor inceta, motiv pentru care este recomandat ca parintii sa fie prudenti.

Mai tarziu, cand implineste 11-12 ani, baiatul experimenteaza pubertatea si invata sa faca fata acestei perioade de tranzitie. Petrece mai mult timp analizand diferite probleme, cauta sa descopere tainele lumii inconjuratoare si isi largeste sfera de cunostinte. Dedica mai mult timp unui singur lucru, deoarece nu-si pierde concentrarea atat de usor. In aceasta etapa o mare importanta o au prieteniile cu cei de varsta lui. Baietii vorbesc intre ei despre problemele pe care le au, despre ceea ce ii intereseaza si creeaza impreuna moduri de joaca.

Cand ajung la varsta de 11-12 ani, baietii devin interesati de mai multe domenii – arta si activitati manuale, inginerie, realizare de constructii din cuburi, calculatoare, divertismentul digital. Pe de alta parte, exista baieti care, in primul rand, vor sa-si petreaca timpul imbinand puzzle-uri, jucand jocuri de societate sau lecturand. Fiecare copil isi poate gasi activitatea care il atrage.

 

Cum iti poti da seama de cadoul potrivit pentru un baiat de 9-12 ani?

Indiferent de transformarile care apar in viata lor pe masura ce se fac mari, anumite lucruri sunt identice in cazul tuturor baietilor. Putem aminti dorinta lor de a afla lucruri noi despre tot ce ii inconjoara, de a fi liberi sa ia decizii si de a cauta compania altor copii de aceeasi varsta. In momentul in care doresti sa iei un cadou pentru un baiat cu varsta intre 9 si 12 ani, iti recomandam sa tii cont de ceea ce il inspira si il intereseaza.

O modalitate de a-l stimula pe baiat sa-si imbunatateasca cunostintele despre procesele din mediul inconjurator este de a-i oferi jucarii educative, care indeplinesc un rol important in cresterea copiilor. Compunerea din piese simple a diferitelor tipuri de masini si roboti, imitarea activitatilor casnice, precum gradinaritul si implicarea in experimente creative reprezinta o parte din exemplele de jocuri care ii pot atrage pe baieti. Jucaria educativa trebuie aleasa cu atentie, deoarece aceasta are dublu rol: contribuie la imbogatirea bagajului de cunostinte si ii aduce bucurie copilului. Astfel de surprize placute au un impact pozitiv asupra copiilor si ii ajuta sa priceapa ce se intampla in jurul lor.

Alte cadouri potrivite pentru baietii cu varsta de 9-12 ani sunt jucariile creative si artistice. Printre ele mentionam seturile cu plastilina speciala sau nisip modelabil, care, impreuna cu accesoriile atasate, reprezinta idei perfecte pentru dezvoltarea creativitatii si a abilitatilor manuale ale copiilor. Aceasta categorie include o gama variata de produse DIY („Fa tu singur“), datorita carora baiatul se poate lasa condus de propria pasiune de a construi diverse obiecte, uneori extrem de sofisticate. Personaje din hartie, rachete spatiale, stampile cu dinozauri realizate manual, roboti care fac anumite activitati – acestea sunt doar cateva exemple de jucarii creative pe care le putem oferi unui baiat de 9-12 ani. Baiatul este capabil sa le faca singur, de la A la Z, in timp ce invata modalitatile si tehnicile adecvate de construire. Jucariile din aceasta categorie stimuleaza inventivitatea si incurajeaza munca creativa.

Jocuri de societate si de carti – distractie fara limite!
Baietii cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani au la indemana o gama bogata de jocuri care includ extensii, iar in plus capteaza atentia prin functii noi si atractivitate. In afara de asta, baiatul poate sa petreaca mai mult timp cu familia, fapt care duce la imbunatatirea relatiei cu parintii. Oferta de produse dedicata baietilor de 9-12 ani cuprinde, atat jocuri care imbogatesc vocabularul, imbunatatesc memoria sau sprijina indemanarea, cat si jocuri de dezvoltare a strategiei sau de carti. Datorita unor astfel de jocuri, baiatul invata ca nu intotdeauna este posibil sa castige, uneori poate avea parte si de infrangere. Faptul de a concura cu altii are ca efect cresterea nivelului de inteligenta si ajuta la imbunatatirea rabdarii.

Pentru baietii carora le place sa construiasca, o alegere excelenta o reprezinta seturile de cuburi. Varsta de 9-12 ani este perioada in care baiatul poate primi un set mare cu o multitudine de elemente si figurine, cu ajutorul carora este capabil sa creeze o cladire impunatoare sau o scena impresionanta. Are la alegere cuburi obisnuite cu imagini din animatii sau desene celebre, cuburi magnetice si multe altele. La fel de utile sunt seturile LEGO Technic, ideale pentru introducerea copilului in lumea ingineriei si a mecanicii. Potrivirea cuburilor este o activitate placuta si creativa, care ii atrage pe toti copiii indiferent de varsta.

Normal ca oricarui copil ii plac jocurile de puzzle! O alegere inspirata in cazul baietilor cu varsta de 9-12 ani o reprezinta seturile alcatuite din minimum 300-500 de piese. Mediul natural, spatiul cosmic, locuri exotice, eroi cu super puteri, tablouri din natura - pe baiat il asteapta o multime de puzzle-uri clasice. Pe de alta parte, la fel de interesante sunt renumitele puzzle-uri 3D care necesita si mai multa concentrare. Printre cele mai cunoscute imagini de puzzle se numara Turnul Eiffel, Arena Nationala si Harry Potter. Toti membrii familiei adora sa formeze puzzle-uri din piese impreuna!

Surprize-cadou pentru un baiat cu varsta de 9-12 ani:

Oferta variata de jucarii din magazinele Smyk este adaptata fiecarei varste si nevoilor individuale ale fiecarui copil. Pentru a-i face o surpriza baiatului cu varsta de 9-12 ani, iti recomandam sa acorzi atentie urmatoarelor categorii de produse: