Cum se depoziteaza piesele de LEGO? Vei afla in cele ce urmeaza!

7 metode eficiente de adormit copilul

Multi parinti se intreaba cum se depoziteaza piesele de LEGO. Acest lucru nu este deloc surprinzator. Atunci cand colectia de jucarii a copilului creste, organizarea acesteia devine o adevarata provocare. Cum se depoziteaza piesele de LEGO in ordine, astfel incat sa ai acces usor la ele? Vei afla in cele ce urmeaza!

 

Cum se depoziteaza piesele de LEGO? Sorteaza-le!

Poti imparti cuburile LEGO in functie de:

  • Serie – atunci cand copilul tau vrea sa se joace de-a exploratorul spatial, constructorul de orase, paznicul dinozaurilor sau constructorul de roboti, tot ce trebuie sa faca este sa ajunga in locul potrivit si sa gaseasca setul de piese. Rafturile sau recipientele separate pot fi folosite pentru depozitarea seturilor LEGO Classic.
  • Culoare – acesta este un mod foarte comun de organizare a cuburilor LEGO. Impartirea simpla in elemente rosii, galbene, verzi, albastre, albe si negre usureaza procesul de aranjare. Cuburile in culori diferite pot forma o colectie separata, la fel ca cele complet transparente.
  • Tipul de elemente – depozitarea separata a figurinelor care prezinta oameni si animale, a copacilor, a "caramizilor" clasice sau a mecanismelor mobile (cum ar fi rotile vehiculelor) permite crearea de constructii impresionante intr-un ritm rapid.
  • Forma – element rotund la rotunde, patrat la patrate, dreptunghiular la dreptunghiulare etc. Cuburile cu forme greu de clasificat trebuie sa fie depozitate separat.

Ai impartit deja cuburile LEGO? Excelent! A venit timpul sa le aranjezi in recipientele potrivite si sa le gasesti locul corespunzator. Acum sa vedem unde si cum se depoziteaza piesele Lego.

 

Cum se depoziteaza piesele de LEGO? Foloseste sertarele

Sertarele incapatoare de la birou sau de sub pat sunt o adevarata comoara pentru orice fan al cuburilor LEGO. Insa fara compartimente, toate elementele se vor amesteca rapid. Solutia consta in cumpararea de separatoare speciale - mai mici si mai mari - care de obicei sunt folosite pentru a aranja lenjeria intima, cravatele sau bijuteriile. Sertarul extensibil iti permite sa ajungi rapid la colectiile LEGO si, in acelasi timp, sa eviti dezordinea din camera - dupa ce copilul incheie jocul, toate piesele vor disparea din vedere. Dezavantajul poate fi necesitatea de a scoate elementele incet, deoarece acestea nu pot fi varsate "dintr-o data".

 

Depozitarea seturilor LEGO: cutii transparente

Cutiile transparente din plastic reprezinta una dintre cele mai comune solutii atunci cand vine vorba de organizarea pieselor LEGO. Recipientele care se pot inchide protejeaza elementele de praf si de lumina soarelui (cuburile se pot decolora). Daca alegi cutii ce pot fi stivuite, atunci o piramida de recipiente va contine cuburi de diferite forme si marimi. Daca in colectie exista o multime de piese mici, se recomanda sa le impachetezi suplimentar in pungi cu clips sau in alte ambalaje de calatorie, astfel incat sa nu se piarda printre cuburile mai mari. Vrei sa pastrezi ordinea in cutie? Completeaz-o cu tavite sau compartimente, deseori disponibile la set cu un recipient. De asemenea, pune toate instructiunile atasate seturilor intr-una dintre cutii - cine stie, poate ca iti vor fi utile atunci cand te astepti mai putin?

 

Cuburi pe covoras, un alt mod de a depozita piesele LEGO

Un mod interesant de a depozita si, in acelasi timp, de distractie cu piesele LEGO este "sacul de tip „play&go”. Atunci cand covorasul este desfacut, copilul poate crea curajos diverse constructii pe suprafata acestuia. Tot ce trebuie sa faci este sa strangi sacul cu un snur si toate elementele vor aparea inauntru cat ai clipi din ochi. Copilul tau il poate pune deoparte intr-un colt al camerei fara grija dezordinii. In ziua urmatoare, jocul poate fi luat de la capat, iar intre timp niciun element nu scapa din sac. Aceasta solutie este ideala in special pentru copiii mici care inca au o colectie mica de cuburi LEGO si, in plus, se bucura de aceleasi jucarii pentru o perioada lunga de timp

 

Cum sa organizam cuburile LEGO? Figurine ca tablou in rama

Nu stii ce sa faci cu numarul tot mai mare de figurine LEGO? Le poti pune in rame ce pot fi atarnate pe perete sau puse pe birou. Cum sa creezi o rama pentru figurinele LEGO la care copilul sa poata ajunge cu usurinta? In cazul unei rame mari, se fixeaza bazele din placi MDF pe care se lipeste cate un cub plat la intervale egale. Dupa aceea, tot ce trebuie sa faci este sa asezi pe ele figurinele alese. Toate figurinele sunt acum bine fixate (nu vor fi mutate din loc de nicio miscare brusca sau curent de aer) si sunt foarte vizibile, iar camera copiilor capata un decor interesant.

 

***

Cuburile LEGO pot tine copiii ocupati ore in sir. Modalitatile oferite - ramele, sertarele, cutiile transparente, sacul "magic" - te vor ajuta sa controlezi dezordinea. Alege una dintre aceste metode si lasa micutul sa se joace liber, fara riscul de a pierde cuburile.

Articol pregatit de: Agnieszka Kulig Kozłowska