Plimbare de primavara cu nou-nascutul – cum sa imbraci prichindelul?

Plimbare de primavara cu nou-nascutul – cum sa imbraci prichindelul?

Dupa un intreg sezon de iarna, doresti sa te bucuri de stralucirea timida a soarelui de primavara. Poti sa iesi cu bicicleta sau cu rolele, iar daca la tine acasa si-a facut aparitia cel mic, atunci pregateste un carucior si mergi la o plimbare de primavara cu nou-nascutul. Insa pentru iesirea afara cu bebelusul trebuie sa te pregatesti, prin urmare tinuta corespunzatoare a copilului este la fel de importanta ca alegerea caruciorului. Cum sa imbraci copilul pentru o plimbare de primavara? Afla in cele ce urmeaza!

Prima plimbare de primavara cu nou-nascutul

Mamele, ai caror copii s-au nascut primavara, aproape inca din primele clipe dupa revenirea acasa pot sa-i ia pe cei mici la plimbare. Insa trebuie retinut faptul ca primavara poate fi capricioasa, iar vremea si temperaturile se pot schimba. Cand iesi din casa poate sa straluceasca soarele, iar cateva minute mai tarziu poate sa inceapa sa bata vantul sau sa ploua. Trebuie asadar sa fii pregatita. Este adevarat ca landoul caruciorului protejeaza micutul impotriva vantului si chiar a ploii, insa in zilele cu vant puternic si umiditate crescuta este mai bine sa ramaneti in casa. De aceea nu uita de imbracamintea corespunzatoare a copilului, iar in cazul in care stii ca se va raci brusc, ia cu tine o paturica suplimentara.

Cate straturi de haine ar trebui sa poarte copilul?

Te intrebi cum sa imbraci copilul pentru o plimbare de primavara? Numarul de haine cu care il imbraci pe nou-nascut pentru plimbare depinde de temperatura de afara. In zilele mai reci este indicat sa-l imbraci pe cel mic in straturi. O regula simpla spune ca bebelusul ar trebui sa aiba pe el cu un strat mai mult decat adultii, iar la acesta se adauga, in caz de nevoie, o paturica sau un sac de dormit.

Tinuta nou-nascutului pentru plimbarea de primavara se compune de obicei din trei straturi:

  1. Primul strat - body din bumbac si pantaloni sau salopeta
  2. Al doilea strat –pantaloni si bluza sau pulover
  3. Al treilea strat – geaca sau salopeta calduroasa, caciulita.

Daca micutul adoarme in timpul plimbarii, este recomandat sa-l acoperi cu o paturica pentru ca manutele si piciorusele sa nu inghete.

Primul strat - body din bumbac si pantaloni sau salopeta

In continuare te gandesti pentru o plimbare de primavara cu nou-nascutul cum sa-l imbraci? Body-ul sau salopeta sunt haine care se afla cel mai aproape de pielea delicata a copilului, motiv pentru care este important sa fie confectionate din material natural si placut la atingere. De asemenea, este recomandat sa verifici daca nu au pe interior cusaturi care pot irita pielea. Faptul de a-l imbraca pe cel mic cu o haina tip salopeta sau cu un body si o pereche de pantaloni depinde in primul rand de temperatura de afara. In zilele mai reci, de obicei cea mai practica solutie este salopeta, iar in zilele mai calde o alegere inspirata o reprezinta setul de body si pantaloni.
Nu conteaza atat de mult daca alegi hainute in culori neutre sau imbracaminte decorata cu imprimeuri si mesaje amuzante. Important este ca articolele vestimentare alese sa-l protejeze corespunzator pe cel mic impotriva frigului si sa fie confortabile.

Al doilea strat – pantaloni si bluza sau pulover

Pantalonii de trening caldurosi cu banda elastica in talie, care nu pun presiune pe burtica, sunt ideali pentru bebelus, asadar reprezinta o solutie potrivita pentru plimbarea de primavara. Bumbacul si croiala lejera formeaza o combinate perfecta datorita careia micutul isi va putea misca liber piciorusele.

In ceea ce priveste bluzele si puloverele, iti recomandam sa te ghidezi dupa confortul copilului, insa asigura-te ca, in cazul in care va fi nevoie, pot fi date jos usor si rapid. Se pot dovedi a fi de mare ajutor fermoarele, capsele si prinderea de tip velcro. Datorita acestor elemente, poti imbraca si dezbraca bebelusul in timp util.

Al treilea strat – geaca sau salopeta calduroasa, caciulita

In sezonul de primavara, micutul nu ar trebui sa iasa din casa fara geaca ce ii asigura protectie impotriva ploii si a vantului. Este indicat sa acorzi atentie faptului ca modelul ales sa fie nu numai atractiv, dar in acelasi timp practic. Gluga, captuseala si mansetele de la maneci se pot dovedi a fi foarte utile in situatia in care vremea se schimba brusc si trebuie sa oferi o protectie suplimentara micutului impotriva frigului.

O alternativa la geaca este salopeta calduroasa. Mamele apreciaza acest articol din garderoba bebelusului atat pentru caldura si confortul pe care le asigura copilului, cat si pentru modelul original, de ex. urechiuse amuzante pe gluga, datorita carora tinuta de plimbare a micutului capata un caracter distractiv.

Indiferent daca salopeta sau geaca au sau nu gluga, nou-nascutul ar trebui sa aiba pe cap o caciulita. Pentru plimbarea de primavara, sunt potrivite caciulitele de sezon din bumbac, care ofera o protectie eficienta impotriva pierderii caldurii, fara a pune presiune pe capul micutului.

Nu uita ca, in afara de cele trei straturi descrise mai sus, este indicat sa ai mereu cu tine o paturica suplimentara cu care, daca vremea este rea, poti infasura copilul.

Cum sa imbraci copilul pentru o plimbare de primavara: exemplu de tinuta pentru baieti

Body-urile turcoaz din bumbac cu maneca lunga stau perfect la baza celorlalte elemente ale tinutei – pantaloni sport in aceeasi culoare intensa si o bluza gri in dungi. Datorita nasturilor practici de pe umeri, bluza este usor de imbracat si dezbracat. La acestea se adauga o geaca neutra, care armonizeaza intreaga tinuta si o caciulita asortata. Intr-o astfel de combinatie vestimentara, toate elementele se potrivesc intre ele, asadar indiferent daca dai jos geaca sau bluza, micutul va arata adorabil.

Cu ce sa imbraci copilul pentru o plimbare de primavara: exemplu de tinuta pentru fete

Compunerea tinutei pentru fete incepe cu un body gri. Dupa aceea, pune-i copilului o pereche de pantaloni mai inchisi la culoare cu model de curcubeu si o bluza bleumarin cu o pisicuta roz imprimata. Pe deasupra cea mica poate purta o geaca de fete 3in1, extrem de practica. Aceasta poate fi folosita atat ca haina calduroasa (dupa atasarea captuselii), cat si ca bluza. Caciulita bleumarin decorata cu un model asemanator celui aflat pe bluza completeaza perfect intreaga tinuta. Ar fi greu sa gasesti o combinatie vestimentara si mai stilata pentru prima plimbare de primavara!

Articol pregatit de: Joanna Żelazińska

Produse recomandate