Cum sa impachetezi bagajul copilului pentru calatorie? Ce trebuie avut in vedere?

calatorie

 

Calatoria cu copilul este o provocare destul de mare pentru proaspetii parinti. Un concediu reusit presupune punerea la punct a multor detalii. Pentru a evita orice griji, iti recomandam sa incepi pregatirile din timp. Vezi cum sa impachetezi bagajul copilului pentru calatorie!


 

Cum sa impachetezi bagajul copilului pentru calatorie? Recomandari utile

Te intrebi ce sa impachetezi pentru copil intr-o calatorie? In primul rand, pregateste haine confortabile si respirabile. Nu uita sa le alegi in functie de anotimp si de destinatie. Cate tricouri sa impachetezi? Poti presupune ca un tricou este suficient pentru o zi. Acest lucru inseamna ca pentru o calatorie de 14 zile sunt necesare 14 tricouri. In caz ca va fi nevoie, le pui in masina de spalat. De asemenea, fa loc pentru:

  • 4 bluze cu maneca lunga
  • 2 hanorace
  • cel putin 2 perechi de pantaloni lungi si scurti
  • sapca
  • costum de baie
  • 14 perechi de chiloti si sosete
  • pijama
  • halat
  • incaltaminte sport
  • sandale

Asigura-te ca pui in bagaj si cateva haine de care nu-ti va parea rau daca se uzeaza. Vor fi utile in timpul plimbarilor sau al distractiei in aer liber. Pentru bebelus ia cateva body-uri si salopete, precum si pulovere calduroase si pantaloni de trening. Vremea poate fi imprevizibila, asadar in bagaj ar trebui, de asemenea, sa se gaseasca loc pentru cizmele de cauciuc si haina de ploaie.

Impachetarea bagajului – ce merita avut in vedere?

Daca planuiesti o vacanta in strainatate, asigura-te ca obtii din timp buletinul sau pasaportul copilului. In cazul anumitor tari este nevoie, de asemenea, de viza. In plus, pune in bagaj carnetul de vaccinari si carnetul de sanatate. Pentru orice eventualitate, ia, de asemenea, dovada asigurarii medicale si numarul de telefon al pediatrului. In cazul in care copilul pleaca intr-o excursie organizata fara tine si ia medicamente pe termen lung, nu uita sa informezi despre acest lucru persoana responsabila de excursie si sa-i pregatesti instructiuni detaliate.

Care sunt cele mai importante lucruri pentru copil intr-o calatorie?

In bagaj ar trebui sa se afle produsele igienice de baza, precum gelul de dus, samponul, sapunul, pasta de dinti si periuta de dinti. In afara de acestea, ia cu tine cel putin doua prosoape (de baie si pentru plaja) si pieptan sau perie de par. Pentru a avea grija de siguranta copilului, pune in bagaj o crema cu SPF 50 si spray anti-tantari si anti-capuse. Din acelasi motiv, pregateste o trusa medicala pentru drum. Aceasta trebuie sa contina neaparat medicamente antipiretice, antiinflamatoare si analgezice. Nu uita nici de plasturi, tampoane de tifon, bandaje, apa oxigenata si spray pentru rani. Din trusa pentru drum nu pot lipsi nici forfecuta, penseta si termometrul.

Daca pornesti in excursie cu bebelusul, iti vor fi de folos scutecele de schimb, saculetii pentru scutece si alezele de unica folosinta. De asemenea, este indicat sa adaugi in bagaj servetele umede, lotiune de baie delicata, bavetica, ulei de corp si prosoape de hartie. Nu uita nici de olita (sau reductor pentru toaleta) si putin detergent pentru spalat. In plus, pune in bagaj jucaria de plus preferata, cateva masinute, carti de colorat, carticele si jucarii de plaja. Poti sa iei, de asemenea, un bloc de desen si creioane colorate in cazul in care va ploua.

Lista lucrurilor pentru drum – ce este util in timpul calatoriei cu copilul?

Daca te pregatesti de vacanta, iar copilul tau este de varsta mai mare, invita-l sa faceti bagajul impreuna. Este adevarat ca dureaza mai mult timp, insa tanarul membru al familiei va dobandi o abilitate valoroasa si va sti unde sa caute anumite lucruri.

Cum sa impachetezi bagajul copilului pentru calatorie astfel incat sa nu uiti nimic? Pregateste lista lucrurilor necesare, iar dupa aceea debifeaza punctele respective. Pentru a-ti usura misiunea, imparte-le in cateva categorii: haine, incaltaminte, cosmetice, accesorii de plaja si documente. Datorita acestui lucru, poti avea siguranta ca eviti surprizele neplacute.

 

Articol pregatit de: Justyna Dereń