Tipuri de carucioare - ce modele distingem?

Tipuri de carucioare - ce modele distingem?

Tipurile de carucioare pentru copii si necesitatea de a-l alege pe cel ideal nu-i lasa pe proaspetii parinti sa doarma? Este intr-adevar posibil, avand in vedere de cat de multe modele pun la dispozitie producatorii. Care dintre ele este cel mai bun pentru mama sau tatal mereu in miscare si care este pe placul sustinatorilor solutiilor clasice? Iti prezentam 5 tipuri de carucioare pentru copii – alege dintre ele modelul care corespunde asteptarilor tale!

Ce tipuri de carucioare exista?

In cele ce urmeaza iti vom prezenta impartirea carucioarelor pentru copii. Diferitele tipuri de carucioare, precum si modelele lor, au caracteristici distincte, care sunt ideale pentru o anumita grupa de parinti, insa pentru altii sunt complet inutile. Se recomanda sa fie analizate cu atentie si comparate. Gandeste-te asadar ce asteptari ai de la un carucior pentru copii, iar abia dupa aceea porneste la cumparaturi! Inainte de a face acest lucru, iti vor fi de ajutor anumite cunostinte de baza – iata 5 tipuri de carucioare pentru copii, care te asteapta in magazine.

Carucioare cu landou

Una dintre cele mai bune alegeri pentru bebelusi o reprezinta caruciorul cu landou atasat de cadru, mai exact cu copertina integrata. Este util in special atunci cand cel mic nu poate inca sa se aseze intr-o pozitie pe deplin stabila. Landoul poate indeplini diferite functii – cu ajutorul acestuia copilul poate fi purtat usor, iar in aer liber sau in calatorie poate fi folosit ca patut pliabil. Iti recomandam sa cauti carucioare care sa aiba landou cu laturi inalte. Astfel reduci riscul de cadere, iar totodata copilul va fi mai bine protejat de soare si vant.

Carucioare sport

Carucioarele sport sunt utile copiilor pentru cea mai lunga perioada de timp dintre toate tipurile de carucioare. Cei mici pot merge in astfel de carucioare in pozitie culcat, in schimb copiii care au peste 6 luni si pot sa stea in sezut incep sa descopere lumea dintr-o perspectiva complet noua. Aceasta perioada poate fi prelungita alegand un model cu spatar, suport pentru picioare si tetiera care se pot regla. Daca vrei sa rotesti sezutul in orice directie, opteaza pentru un model rotativ. Este important sa ai in vedere, de asemenea, centurile rezistente, deoarece din aceasta pozitie copilul poate cadea usor.

Carucioare multifunctionale

Printre carucioarele multifunctionale se numara atat modelele sport, cat si carucioarele cu landou – am decis insa sa le separam de celelalte. Carucioarele multifunctionale se impart in cateva tipuri de baza:

  • 2 in 1 – au landou care, dupa detasarea de cadru, poate fi folosit ca scoica pentru bebelus,
  • 3 in 1 – carucioarele al caror landou poate indeplini functia de scoica bebe si scaun auto,
  • 4 in 1 – in afara de functiile enumerate mai sus, caruciorul are o baza integrata, care poate fi fixata in masina.

Le recomandam in special parintilor care apreciaza caracterul practic si solutiile moderne. Fiecare model se distinge prin echipamentul inclus si numarul de functii suplimentare – descopera-le pe toate si alege-l pe cel care crezi ca-ti poate face viata mai usoara.

Carucioare duble – pentru gemeni

Dupa cum indica si numele, carucioarele duble sunt destinate nu numai unui singur copil – sunt alese in principal de parintii care au gemeni. Pot avea locurile unul langa altul sau unul in spatele celuilalt. Din motive evidente, carucioarele pentru gemeni sunt mult mai grele decat carucioarele simple, asadar inainte de a te decide asupra unui anumit model, vezi daca incape pe usa sau in lift.

Carucioare Jogger

Carucioarele Jogger se disting printr-un design aparte – in loc de patru roti, au trei, din care una in fata si doua in spate. Carucioarele de acest fel se adapteaza ideal diferitor tipuri de suprafete si nu sunt grele. Nu uita ca, din motive evidente, modelele de carucioare jogger sunt destinate copiilor mai mari. Sunt apreciate de parintii activi care doresc sa imbine grija pentru copil cu hobby-ul sportiv.

Tipuri de carucioare pentru copii – cum se alege cel potrivit?

Cand te decizi deja asupra unui anumit tip de carucior, poti lua in considerare si celelalte aspecte, precum sistemele de siguranta si centurile atent concepute. Acorda atentie:

  • materialelor de buna calitate – in interior trebuie sa fie prietenoase cu pielea si suficient de moi, iar la exteriorul caruciorului – impermeabile,
  • plierii usoare a caruciorului – in magazine gasesti modele care se pliaza chiar si cu o singura mana, asa-numitele carucioare tip umbrela (se pot plia rapid si nu ocupa mult spatiu – de aici si denumirea lor),
  • accesoriilor, precum plase anti-tantari, umbrele de soare, geanta incapatoare incorporata sau husa de ploaie,
  • tipului de roti si amortizoarelor pentru mersul pe suprafete inegale.

Ultimul dintre aceste elemente este extrem de important. Caruciorul cu amortizoare putin flexibile iti poate ingreuna controlul caruciorului, iar in plus din cauza acestui fapt plimbarile nu vor fi prea placute pentru cel mic.

Articol pregatit de: Barbara Polakowska