"Minecraft" - eroi. Personajele universului

minecraft

Copilul tau este fascinat de lumea „Minecraft”? Eroii, animalele si creaturile care apar in joc se numara in prezent printre cele mai cunoscute personaje, iar in fiecare luna peste 110 de milioane de oameni intra in joc prin intermediul calculatorului, al consolei sau al dispozitivelor mobile. In ce consta fenomenul „Minecraft”- eroi? Afla in cele ce urmeaza si descopera personaje din jocul Minecraft!

Universul unic „Minecraft”

De peste zece ani, „Minecraft” cucereste inimile a milioane de copii si adulti din intreaga lume, permitandu-le sa-si creeze propria lume si sa construiasca obiecte extraordinare cu ajutorul cuburilor. Autorul ideii geniale si simple totodata este Markus Persson – un programator suedez si proiectant de jocuri pe calculator, care, creand un univers impresionant bazat pe lumea reala, i-a atras atat pe adulti, cat si pe copiii de diferite varste sa se joace Minecraft.

In ce consta fenomenul jocului? Ofera posibilitatea de a crea, a reconstrui si a distruge obiecte realizate din cuburi, care reprezinta echivalentele diferitor materiale, precum caramida, lemn sau sticla. Controlandu-ti personajul, poti crea structuri, constructii, orase si chiar lumi intregi incredibile, fantastice sau reale, iar singura limita este propria imaginatie. S-a observat faptul ca explorarea lumii jocului „Minecraft” de catre copii poate influenta in mod pozitiv anumite elemente din dezvoltarea lor, modeland:

  • imaginatia spatiala – micutul poate crea diferite constructii, personaje si chiar lumi intregi;
  • creativitatea – construirea necesita ingeniozitate si cunoasterea relatiilor cauza-efect;
  • capacitatea de a evalua rapid situatia si de a reactiona corespunzator;
  • stabilirea de legaturi si dezvoltarea relatiilor cu ceilalti jucatori;
  • imbogatirea cunostintelor din diferite domenii – prin cultivarea pamantului sau cresterea animalelor, micutii invata cum se face painea sau de unde vine laptele.

„Minecraft” – eroi. Personajele din joc

Ce altceva ii incurajeaza pe copii sa se joace „Minecraft”? Diversele personaje Minecraft desigur, deoarece in acest caz eroii jocului sunt ei insisi. Micutii au sansa de a-si crea propriul „skin” prin alegerea culorii pielii, a ochilor, formei parului si chiar tipului de imbracaminte, ceea ce pentru multi inseamna o distractie extraordinara. Odata pregatit, skin-ul poate imediat sa inceapa sa creeze sau sa dezvolte lumea aleasa.

Pentru micii pasionati de „Minecraft”, este indicat modul de joc creativ, care se concentreaza exclusiv pe construire, iar jucatorul dispune de un numar nelimitat de materiale de constructie. Copiii mai mari au la alegere moduri mai avansate de aventura sau supravietuire, care necesita dobandirea pe cont propriu a produselor necesare, crearea de obiecte si producerea de alimente.

Personajul trebuie, de asemenea, sa se lupte cu diverse creaturi, sa-si potoleasca foamea si totodata sa aiba grija sa nu-si piarda puncte din viata. Micii fani ai jocului se pot bucura de personajele preferate si in viata reala, deoarece modelele Minecraft pot fi intalnite aproape peste tot: jucarii si jocuri, cartonase, imbracaminte si incaltaminte, si chiar articole scolare.

„Minecraft” – eroi. Personajele din joc

In jocul „Minecraft”, eroii sunt jucatorii care intra in rolul personajului pe care il creeaza. In plus, in anumite moduri din joc apar asa-numitii „mobi”, insemnand diferite entitati care se pot deplasa prin lumea respectiva. Printre acestia se afla diverse animale (de ex. de ferma, daunatoare) si monstri care pot ataca jucatorii. Unii monstri pot fi domesticiti, altii au un comportament neutru, o parte sunt agresivi si constrang jucatorul sa se lupte sau sa fuga.

Printre cele mai populare personaje Minecraft care apar in joc se numara:

  • Steve si Alex – eroii principali pe care jucatorii ii pot intruchipa daca nu si-au creat propriul „skin”. La fel ca totul in acest univers, diferitele personaje Minecraft au aspect pixelat si, in afara de Creeper, sunt cel mai des asociate cu jocul.
  • Creeper – un monstru unghiular de culoare verde, care apare neasteptat in orice loc si in orice moment al jocului pentru a exploda in apropierea jucatorului, provocandu-i rani. Lupta cu Creeper necesita o reactie rapida si o tactica bine pusa la punct.
  • Zombie – un mob lent, de care jucatorii pot scapa destul de usor. Mai rau este atunci cand se deplaseaza in grupuri sau sunt inarmati, deoarece in timpul luptei devin de-a dreptul periculosi.
  • Enderman – o creatura de culoare neagra de tip umbra, care poate sa se teleporteze si sa ridice cuburi. Poate fi intalnit noaptea sau in spatii intunecoase.
  • Golemul de fier – o creatura foarte puternica ce ataca doar atunci cand este provocata. Poti crea singur un Golem, care atunci este ascultator si nu-i face rau creatorului sau.
  • Pestisorul argintiu – creatura mica cu caracter agresiv care traieste in fortarete. Daca un singur animal este atacat de catre jucator, in acel moment apar multi altii, iar in grup sunt destul de greu de eliminat.
  • Vaca – mobul simpatic caruia ii place sa stea pe pajisti insorite. Vacile pot fi crescute pentru lapte, carne si piele. In „Minecraft” se gasesc mai multe animale de ferma, precum porci, oi sau pui, care nu numai ca ajuta la potolirea foamei, dar pot fi un obiect de comert cu locuitorii lumii respective sau cu alti participanti la joc.

Articol pregatit de: Joanna Bujak