Organizarea comodei unui copil mic - cum sa aranjezi lucrurile?

7 metode eficiente de adormit copilul

Organizarea comodei bebelusului este o provocare cu care se confrunta cele mai multe dintre viitoarele mame. Cum sa organizezi comoda unui bebelus astfel incat schimbarea si imbracarea lui sa fie cat mai usoara? Vezi cateva dintre ideile dovedite a fi eficiente!

 

Comoda pentru bebelusi - cum sa aranjezi lucrurile bebelusului si ce nu poate lipsi din imediata apropiere?

Comoda pentru bebelus este, de obicei, un element esential in camera copilului. In sertare incap cu usurinta multe dintre hainele si accesoriile necesare in primele luni de viata ale celui mic.

Depozitarea nu este singura functie a unei astfel de piese de mobilier. Partea superioara a comodei poate fi folosita ca baza a unei saltele de infasat pentru copii si bebelusi. Datorita acestui fapt, accesul la lucrurile din comoda este usor si intuitiv, iar procesul de ingrijire a celui mic este mai rapid.

Acesta va fi si mai eficient daca langa comoda se afla un cos pentru scutecele folosite. Acesta poate fi un simplu cos de gunoi sau un model mai avansat care elimina mirosurile neplacute.

 

Cum sa pregatesti comoda bebelusului?

Ce altceva trebuie sa ai in vedere atunci cand aranjezi zona de schimbare a celui mic? Este importanta iluminarea adecvata, care sa nu-l trezeasca pe copil din somn. Daca pe comoda exista suficient spatiu, poti pune o lampa de sare, un ursulet sau o bufnita care lumineaza. Pe langa faptul ca emit o lumina blanda, pot reda cantece de leagan si il pot incanta pe copil cu aspectul lor deosebit. Pe de alta parte, atunci cand intregul blat este ocupat de salteaua de infasat, ia in considerare instalarea unei lampi de perete direct deasupra comodei. Aceasta poate fi o simpla lampa de perete cu un bec cu putere redusa sau un produs conceput special pentru camerele copiilor.

Organizarea comodei unui copil mic - cum sa aranjezi lucrurile?

Iti recomandam sa organizezi comoda dupa doua principii. In primul rand: grupeaza hainele in functie de tipul lor, de exemplu camasile la camasi, pantalonii scurti la pantaloni scurti si asa mai departe. Dupa un timp, vei reusi sa retii exact unde se afla lucrurile si te vei simti increzatoare atunci cand le vei cauta. In al doilea rand: aranjeaza hainele de la cele mai folosite (in partea de sus a comodei) la cele mai putin folosite (in partea de jos a comodei) sau de la cele mai mici articole la cele mai mari si mai grele. Un exemplu de organizare a comodei bebelusului ar putea arata astfel:

  • Sertarul 1 (numarand de sus) - salopete, body-uri, camasi, fuste pentru fete si pantaloni scurti.
  • Sertarul 2 - bavete, sepci, sosete copii, pulovere si jachete usoare.
  • Sertarul 3 - scutece tetra, paturici simple, paturici de infasat, prosoape, bentite de par si lenjerie de pat de rezerva.
 

Organizarea comodei unui copil mic - cum sa aranjezi lucrurile - pe verticala sau pe orizontala?

Metoda KonMari - a japonezei care a schimbat intreaga lume a organizarii spatiului datorita cartii sale "Magia de a face ordine" - se aplica si in cazul aranjarii hainelor. Organizarea clasica, pe orizontala, a hainelor de bebelus are avantajele ei, insa nu uita sa iei in considerare un nou mod de a le depozita: pe verticala. Impatureste imbracamintea spre interior in forma dreptunghiulara, dupa aceea in jumatate si apoi din nou in doua sau trei. Metoda KonMari are multe puncte forte:

  • ajuta la pastrarea ordinii, deoarece nu trebuie sa cauti printre straturi de haine - toate articolele sunt vazute de sus si usor de scos;
  • de asemenea, hainele ocupa mult mai putin spatiu decat cele puse pe orizontala - contrar temerilor, aceasta metoda nu necesita mult timp si poate fi realizata in cativa pasi;
  • salopetele nu se sifoneaza sub greutatea hainelor de deasupra lor - o conditie obligatorie este ca acestea sa arate din lateral ca litera "A".

Separatoarele si organizatoarele ajuta la sortarea corecta a hainelor, iar datorita lor, articolele vestimentare aranjate in straturi arata cu adevarat bine si, cel mai important, iti usureaza viata de zi cu zi cu un nou-nascut sau un bebelus.

 

Organizarea dulapului unui copil - o alternativa la comoda pentru copii

Comoda pentru bebelusi nu este singura solutie pentru parintii care doresc sa foloseasca spatiul disponibil intr-un mod practic. O alta optiune este achizitionarea unui dulap mic. Accesoriile vestimentare alese corespunzator, precum diferitele tipuri de umerase, huse, saci de vidat si seturi de cutii de carton, te ajuta sa depozitezi hainele copilului tau intr-un mod estetic, in ordine si in functie de anotimpuri. Acum stii foarte bine cum sa aranjezi hainele bebelusului intr-un mod practic!

 

***

Articol pregatit de: Agnieszka Kulig Kozłowska