Alte articole pentru tine
Cand e gata bebelusul sa stea asezat?

Jucarii pentru patutul bebelusului - ce sa alegi?

Jucarii pentru patutul bebelusului - ce sa alegi?

Diferitele jucarii pentru patutul bebelusului fac ca timpul sa se scurga mai placut, iar in plus stimuleaza dezvoltarea simturilor. Insa trebuie sa te asiguri ca sunt atent confectionate si sigure pentru copil. Copiii mici petrec mult timp in patut, de aceea este indicat sa gasesti jucarii care starnesc interesul copilului. Se recomanda ca prima jucarie de plus care poate fi luata in brate sa-i fie deja oferita copilului de cateva luni. Il poate inveseli pe cel mic in momentele mai grele, de ex. atunci cand are colici sau ii ies primii dintisori. Vezi dupa ce te poti ghida in momentul alegerii jucariilor pentru copilul tau!

Primele jucarii pentru cel mic

Te intrebi ce jucarii pentru patutul bebelusului sa alegi? Cauta-le pe cele realizate in culori contrastante: alb, negru si rosu. Copiilor le plac jucariile de plus, iar un exemplu bun este jucaria fosnitoare cu steluta care le poate tine companie atat la plimbare, cat si in patut. Jucaria este confectionata din material moale, fapt datorita caruia nu irita pielea delicata a micutului. Jucaria emite un fosnet bland ce ii aduce aminte celui mic de sunetele pe care le auzea cand se afla in burtica mamei.

Poti, de asemenea, sa alegi carticele contrastante, care sustin dezvoltarea vederii, iar in acelasi timp il incurajeaza pe copil sa stea intins pe burtica. Le poti da deja copilului de trei luni pentru ca astfel sa poata descoperi forme si texturi noi. Carticelele deseori emit sunete de fosnet, fapt datorita caruia capteaza atentia micutului.

Care sunt jucariile sigure pentru patutul copilului?

De patutul bebelusului poti atasa un carusel atunci cand cel mic implineste 2 luni, care, de asemenea, ii atrage atentia. O astfel de jucarie este deseori insotita de un element muzical, insa se recomanda sa-i dai drumul sa cante o data la un anumit timp pentru a nu suprastimula bebelusul.

Ce jucarii sa alegi pentru patutul bebelusului? Ia in considerare jucariile zornaitoare, care stimuleaza simtul auzului. Jucariile sunt disponibile in diferite forme si culori, fapt datorita caruia micutul va dori sa le ia in mana. Tinerea si scuturarea jucariei zornaitoare sprijina dezvoltarea coordonarii ochi-mana a copilului.

Copiilor mici le place sa puna totul in gura, in special atunci cand ii mananca gingiile. Pentru a linisti copilul caruia ii ies primii dinti, este indicat sa-i oferi jucarii de dentitie din silicon in forma de animalute, ciuperca, periuta de dinti sau fructe. Insa, inainte de a-i da celui mic jucaria, verifica daca aceasta are certificatele corespunzatoare.

Jucarii pentru patutul bebelusului – indicatii pentru parinti

Jucariile senzoriale pentru patutul bebelusului trezesc curiozitatea copiilor de a descoperi lumea inconjuratoare, iar in acelasi timp sustin si stimuleaza simturile celui mic. Printre astfel de jucarii recomandate pentru patutul bebelusului se numara:

  • jocurile interactive si educative, de ex. mingiute in diferite forme, culori si texturi, care pot avea diverse striatii sau proeminente,
  • jucariile chitaitoare cu element de dentitie,
  • discurile senzoriale,
  • jucariile senzoriale cu agatatoare,
  • jucariile care imita sunetul foliei cu bule – ii ajuta pe cei mici sa se linisteasca si sa se relaxeze, dupa apasarea tuturor elementelor este suficient ca jucaria sa fie intoarsa, iar distractia poate incepe din nou,
  • jucariile de plus cu sunete

Esti in cautarea jucariei de plus ideale pentru copilul tau? In cazul acesta, indreapta-ti atentia spre dragutele jucarii cu sunete albe, care emit pana la 5 tipuri de zgomot. Jucariile de plus il ajuta pe copil sa se linisteasca, iar totodata sa adoarma mai usor. Volumul zgomotului poate fi reglat, este suficient sa apesi butonul si sa-l tii pana cand obtii nivelul corespunzator de sunet.

Siguranta pe primul loc!

Jucariile ii aduc o bucurie imensa copilului, dar pe de alta parte alegerea lor nu este o provocare simpla pentru proaspetii parinti. Insa nu se recomanda ca parintele sa exagereze cu numarul de jucarii pentru patutul bebelusului, deoarece acestea pot conduce la suprastimularea celui mic. In acelasi timp nu uita ca pe primul loc sa pui siguranta copilului tau. Intotdeauna verifica daca jucariile au certificatele corespunzatoare si nu le lasa in patutul copilului peste noapte sau in timpului unui pui de somn.