Idei de cadou pentru fetita de 6-8 ani

Cum este fetita la varsta de 6-8 ani?

Cum este fetita la varsta de 6-8 ani?

Dezvoltarea copilului de la 6 la 8 ani este o adevarata aventura. La sase ani, fetita plina de viata cauta atentie neincetat, la varsta de sapte ani este sensibila si introvertita in primele zile de scoala, iar la opt ani devine o eleva disciplinata.

 

Fetita care implineste 6 ani este deja o persoana serioasa care isi poate exprima opiniile si isi comunica clar nevoile. Aceasta varsta este marcata de a avea totul sau nimic. Cu toate acestea, mintea ei este extrem de receptiva si gata sa exploreze lumea. Ii place sa se mandreasca cu realizarile sale si isi impartaseste succesele obtinute. Important este faptul ca are nevoie de confirmarea ca a facut o treaba excelenta, deoarece lauda reprezinta pentru ea un stimulent de a-si dezvolta abilitatile si de a depasi obstacolele care o asteapta. Fetita de sase ani este plina de energie, tot timpul in miscare si extrem de activa.

 

Aceasta hiperactivitate se incheie in jurul varstei de 7 ani. Fetita devine din in ce mai linistita si mai retrasa. Este capabila sa aiba grija de ea insasi si sa isi petreaca timpul fara a fi necesara prezenta parintilor. La varsta de 7 ani, fetita este foarte schimbatoare, de aceea este important sa stii exact cata atentie sa-i acorzi. Daca primeste prea multa i se pare sufocanta, iar daca este prea putina atunci are impresia ca parintilor nu le pasa de ea. La aceasta varsta, fetita experimenteaza mult stres: prima zi de scoala, colegi noi, o noua ordine in viata. De multe ori ii este frica sa nu intarzie, sa nu aiba note proaste sau ca nu va fi acceptata de colegii ei. De aceea are nevoie de mult sprijin si de afectiune din partea parintilor, care trebuie sa-i fie constant alaturi.

Odata ce incepe sa se obisnuiasca cu sistemul scolar, ajunge sa-i pese de note, deoarece scoala face parte deja din viata ei. Fetita de 8 ani cunoaste regulile generale ale vietii sociale si se ghideaza dupa ele, motiv pentru care observa imediat orice abatere. Distinge binele de rau si este capabila sa-si dea singura seama de consecintele respectivelor actiuni. La varsta de 8 ani, fetita este incantata sa-si faca noi prieteni, este sociabila si se adapteaza cu usurinta aproape oricarei situatii. Isi foloseste energia pe care o are in ea cu mai multa atentie. Fetita de opt ani este foarte sensibila si vorbareata, insa se gandeste inainte daca are ceva de castigat cu ceea ce vrea sa spuna.

Ce cadou este potrivit pentru o fetita de 6-8 ani?

In ciuda diferentelor dintre fetitele de 6, 7 si 8 ani, exista si multe lucruri pe care le au in comun: dorinta de a cunoaste tot mai multe lucruri si dorinta de a petrece timpul cu alti copii apropiati de varsta. Atunci cand vrei sa-i faci o surpriza, iti recomandam sa ai in vedere personalitatea fetitei, lucrurile care ii plac si, mai presus de toate, sa te gandesti ce poate aduce nou in viata ei.

Mica eleva este extrem de receptiva. Astfel, este recomandat sa ii oferi cadouri care sa o ajute sa-si dezvolte interesele si sa contribuie la educarea ei. Jucariile educative au rolul de a sprijini invatarea si dezvoltarea elevilor. In afara de functiile educationale, astfel de cadouri garanteaza distractie si buna dispozitie, motiv pentru care le atrag pe fetitele dornice sa invete in mod constant ceva nou.

La aceasta varsta, multe fetite incep sa acorde atentie aspectului lor, urmarind-o pe mama cum se aranjeaza. Printre cadourile pentru mica fashionista, ar trebui sa se numere gadgeturile care trezesc si dezvolta creativitatea fetitei, cum sunt de exemplu seturile de margele din care isi poate face singura propria bijuterie unica. In acelasi timp, crearea bijuteriilor sprijina coordonarea motorie a copilului. In aceasta categorie de cadouri intra, de asemenea, seturile pentru manichiura destinate copiilor, aparatele pentru unghii de jucarie cu stickere in forme fanteziste sau seturile de diamante autoadezive pe care mica stilista le poate folosi pentru a-si decora parul, fata, ghiozdanul sau alte rechizite scolare. Totodata, se gasesc accesorii care o ajuta pe cea mica sa-si creeze coafuri deosebite. Sustinerea creativitatii copilului este foarte importanta in aceasta etapa de dezvoltare.

Un alt tip de cadou, care poate fi luat in considerare, il reprezinta jocurile de familie. Datorita varietatii mari de jocuri de pe piata, posibilitatile sunt aproape nelimitate. Poti alege jocuri strict educative care necesita gandire si sprijina acumularea de noi cunostinte. Totodata, exista jocuri care il invata pe copil cum sa planifice o strategie si cum sa detina controlul. Un alt tip de jocuri sunt cele care incurajeaza miscarea. Unele dintre ele arata, de exemplu, ca dansul este o idee excelenta de a petrece timpul cu intreaga familie. Astfel de jocuri includ si seturi pentru exersarea dexteritatii, care presupun construirea de cladiri sau apucarea obiectelor.

Pentru multe fetite cu varsta de 6-8 ani, foarte importanti sunt prietenii care mereu trebuie sa fie in apropiere. Astfel de prieteni de jucarie pot fi papusile, pe care le place sa le imbrace si sa le pregateasca pentru diferite ocazii. In acest scop, fetitele inventeaza scenarii de viata si isi pun personajele preferate in situatii neobisnuite. Pe piata se gasesc multe serii de papusi (de exemplu, papusi Barbie sau papusi L.O.L.), care pot fi colectionate pentru a-i oferi si mai multa distractie copilului. Exista papusi care zboara, vorbesc sau canta. Imbogatirea constanta a colectiei poate fi o adevarata provocare, insa satisfactia si bucuria care reies din asta nu au pret!

La aceasta varsta, multor fetite le place sa se joace cu seturile de constructie pentru a forma cladiri. Pot deja sa citeasca instructiunile, astfel incat crearea de structuri, vehicule sau roboti reprezinta pentru ele o adevarata placere. Construirea dezvolta abilitatile manuale, iar in acelasi timp sprijina gandirea logica. Deseori, printre seturile de constructie se gasesc altele cu care se pot juca dupa ce au terminat de construit (de exemplu, seturi LEGO Friends), ceea ce stimuleaza dorinta de a le aranja. In afara de cuburile de construit, fetitele de 6-8 ani pot fi atrase de puzzle-uri, care dezvolta gandirea si exerseaza vederea. Sprijinirea creativitatii copilului este extrem de importanta in acest stadiu de dezvoltare.

Propuneri de cadou pentru o fetita cu varsta de 6-8 ani:

Oferta variata de jucarii din magazinele Smyk este adaptata fiecarei varste si nevoilor individuale ale fiecarui copil. Pentru a-i face o surpriza unei fetite care a implinit 6 ani iti recomandam sa cauti printre urmatoarele categorii de produse: