Cum sa alegi patura de infasat pentru bebelus?

Cum sa alegi patura de infasat pentru bebelus?

Patura de infasat pentru bebelusi este excelenta pentru primele saptamani de viata ale micutului si il ajuta sa se adapteze la noile conditii. Vezi ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi acest accesoriu si descopera cum sa alegi patura de infasat pentru bebelus care sa fie ideala pentru cel mic.

 

Cum sa alegi patura de infasat pentru bebelus - dimensiune

Patura de infasat are forma dreptunghiulara si masoara aproximativ 80 x 80 cm. Pe piata gasesti si modele cu dimensiunea de 100 x 100 cm, dar cele mai mici sunt suficiente pentru primele saptamani de viata ale copilului. De obicei, bebelusul care are aproximativ doua luni nu mai doreste sa foloseasca o astfel de patura de infasat si renunta la aceasta.

 

Material

Este important ca patura de infasat pentru bebelusi sa fie confectionata din materiale naturale si sigure. Bumbacul moale si fin este cea mai buna alegere. Un alt material destul de cunoscut printre producatori il reprezinta tesatura din bambus (care are proprietati antibacteriene). De asemenea, paturile de infasat pentru bebelusi, realizate din material minky se bucura de o mare popularitate. Cu toate acestea, atunci cand te decizi sa cumperi acest tip de produs, alege unul a carui parte exterioara este realizata din tesatura tricotata. In ciuda calitatilor sale estetice si a faptului ca este moale, materialul polar minky este artificial si nu lasa aerul sa circule.

 

Patura de infasat intarita sau nu?

Ai citit multe recenzii despre paturi de infasat pentru bebelusi si te intrebi daca aceasta trebuie sa fie intarita sau nu? Patura de infasat intarita are un buzunar special pe spate pentru umplutura din nuca de cocos care intareste structura produsului. Datorita acestui lucru, te simti mai increzatoare atunci cand il porti pe cel mic pe brate si il tii corect. Cu toate acestea, daca simti ca umplutura face patura de infasat prea rigida si iti este greu sa infasori bebelusul, o poti indeparta in orice moment.

 

Cum sa alegi patura de infasat pentru bebelus - grosime

Folosim cel mai des patura de infasat pentru bebelusi intr-o casa in care temperatura este similara pe tot parcursul anului, asadar nu alege un model prea gros. Asigura-te ca micutului tau nu ii este prea frig si nici prea cald.

 

Modul de prindere

Cel mai cunoscut tip de fixare ales de parinti il reprezinta prinderea cu benzi velcro. Datorita sistemului velcro lat si moale, poti infasa rapid copilul. In plus, acest tip de inchidere iti ofera posibilitatea de ajustare. Modelele cu snururi sunt mai putin practice. Copilul mic caruia ii place sa se miste poate iesi destul de repede din patura de infasat si se poate incurca in snururi.

Acum stii foarte bine ce paturica de infasat sa alegi pentru bebelusi. Acest accesoriu garanteaza siguranta si il ajuta pe cel mic sa se linisteasca mai repede. Preturile paturilor incep de la 25 LEI, asadar iti recomandam sa iei in considerare achizitionarea acestui produs. Ai la dispozitie o gama larga de modele interesante, precum patura de infasat intarita sau neintarita. Cu toate acestea, daca te gandesti ca achizitionarea paturii de infasat este o cheltuiala inutila, atunci poti alege o paturica moale sau scutece textile pentru bebelus.

 

Articol pregatit de: Magdalena Przypłata
Consultatie de specialitate: Magdalena Wołoszko; medic pediatru, membru al Asociatiei Poloneze de Pediatrie