Casele in Hogwarts - cum sunt? Ce caracteristici au?

Casele din Hogwarts - cum sunt? Ce caracteristici au?

Casele din Hogwarts reprezinta unul dintre cele mai emblematice elemente din saga Harry Potter. Pentru crearea lor, Joanne Rowling s-a inspirat probabil din fratiile studentesti din universitatile americane de elita. Cu toate acestea, Hogwarts este o scoala magica, asadar si casele elevilor sunt deosebite. Acesta este un scurt ghid care prezinta principalele lor caracteristici.

 

Casele din Hogwarts - cum sunt? Ce caracteristici au? Cine le-a creat?

Te intrebi ce sunt casele Hogwarts? Inca dinainte de a incepe orele, Scoala de Vrajitoare si Vrajitori Hogwarts imparte elevii in patru case: Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw si Hufflepuff. Numele caselor Hogwarts provin de la cei patru fondatori: Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw si Helena Hufflepuff.

 

Casele din Harry Potter

Elevii fiecarei case au multe lucruri in comun: stema simbolica, aspectul uniformei, responsabilul casei sau echipa de quidditch. De asemenea, fiecarei case ii este atribuit un element diferit:

  • Gryffindor – foc,
  • Slytherin – apa,
  • Ravenclaw – aer,
  • Hufflepuff – pamant.

Cu toate acestea, principalul liant al fiecarei case il reprezinta anumite trasaturi de caracter. Impartirea elevilor de la Hogwarts in case este sarcina Jobenului Magic. Acesta ia decizia pe baza caracteristicilor lor - ce fel de oameni sunt si ce fel de oameni ar dori sa devina.

Casele concureaza intre ele in ceea ce priveste punctele acordate si scazute pentru progrese speciale si actiuni bune sau rele. La sfarsitul anului scolar, casa care a acumulat cel mai mare numar de puncte primeste Cupa Casei.

 

Casele din Hogwarts - caracteristicile si apartinatorii lor

Prin ce se caracterizeaza casele din Hogwarts? Iata o scurta prezentare a fiecarei case:

 

Gryffindor

Curajul, nobletea si sinceritatea sunt (in afara de stema cu leul in culori auriu-rosu) caracteristicile distinctive ale vrajitorilor din Gryffindor. Ca nimeni altul, ei reusesc sa-si tina emotiile sub control atunci cand tensiunea atinge apogeul. Responsabila casei lor este profesoara de transmutatie - Minerva McGonagall. Cei mai cunoscuti elevi care fac parte din Gryffindor sunt cei trei prieteni pe care ii intalnim la inceputul seriei - Harry Potter, Hermione Granger si Ron Weasley. Alti apartinatori ai casei Gryffindor sunt: Hagrid, Albus Dumbledore, Sirius Black si parintii lui Harry - Lily si James Potter. Fantoma lui Sir Nicholas de Mimsy-Porpington - Nick aproape fara cap - poate fi vazuta in Turnul Gryffindor.

 

Slytherin

Aroganti si vicleni, in acelasi timp inteligenti, ambitiosi si extrem de increzatori in fortele proprii - asa se caracterizeaza elevii din Slytherin. Fondatorul casei a fost Salazar Slytherin. Nu avea o reputatie foarte buna, deoarece dorea ca numai elevii din familii de vrajitori sa fie inscrisi la Hogwarts. Insa, mai tarziu a renuntat la aceasta idee.

Emblema casei Slytherin este un sarpe pe un fundal argint-smarald. Acesta este purtat cu mandrie de cel mai mare rival al lui Harry, Draco Malfoy. Printre ceilalti membri ai acestei case se numara: Severus Snape (care este, de asemenea, responsabilul), Baronul Sangeros (o fantoma care locuieste in temnite) si Tom Marvolo Riddle, mai exact Lord Voldemort.

 

Ravenclaw

O stema albastra si maro cu un vultur, care simbolizeaza intelepciunea, creativitatea si originalitatea - acesta este simbolul casei Ravenclaw. Apartinatorii casei Rawnclaw se caracterizeaza nu numai prin inteligenta, ci si prin faptul ca ii accepta pe ceilalti. Responsabilul lor este Filius Flitwick. In Turnul Ravenclaw este posibil sa intalnesti fantoma fiicei fondatoarei casei (Rowena Ravenclaw): Helena Ravenclaw - Doamna Gri. Printre elevii din Ravenclaw se numara: Uric the Oddball, Cho Chang si Luna Lovegood.

 

Hufflepuff

Aceasta este a patra si ultima casa din Hogwarts. Simbolurile ei caracteristice sunt culorile galben si negru, precum si stema cu bursuc. Elevii din Hufflepuff sunt fideli, harnici, drepti si amabili. Responsabila casei Hufflepuff este Pomona Sprout, iar fantoma este Calugarul Gras, in timp ce camera comuna si dormitoarele se afla in apropierea bucatariei castelului. Cei mai cunoscuti elevi ai acestei case sunt Cedrik Diggory, Nymphadora Tonks si Nick Skamander, cunoscut din saga "Animale fantastice".

 

Intra in lumea fermecatoare a caselor Hogwarts!

Vrei sa descoperi aventura descrisa de seria despre tanarul vrajitor? Sau ai citit deja toate cartile si ti-au placut atat de mult incat vrei sa ai gadgeturi despre renumitele personaje? In orice caz, te invitam sa rasfoiesti sectiunea de carti si accesorii legate de Harry Potter!

Articol pregatit de: Barbara Polakowska