Cum sa imbraci un copil pentru iesirea din spital?

Cum sa imbraci copilul pentru iesirea din spital?

Nasterea unui copil este o experienta de neuitat pentru intreaga familie. Aceasta implica emotii foarte puternice, astfel incat parintii fericiti, dar adesea stresati, pot uita multe lucruri importante, mai ales atunci cand este vorba de primul lor copil. Pentru a evita nervii inutili si graba, este o idee buna sa te pregatesti pentru a-ti intampina copilul inainte ca primele contractii de travaliu sa te surprinda. Asadar, cum sa imbraci copilul pentru iesirea din spital? Citeste articolul nostru si descopera elementele esentiale ale oricarui set de haine.

Cand sa incepi sa pregatesti setul de haine al nou-nascutului pentru spital?

Deja in jurul saptamanii 34-35 de sarcina, este o idee buna sa alegi lucrurile pentru nou-nascut si sa pregatesti geanta pentru spital - atat pentru tine, cat si pentru copil. In caz contrar, risti sa te stresezi inutil din cauza lipsei lucrurilor importante pe care pur si simplu le-ai uitat. Atunci cand te grabesti, este mai probabil sa nu iei in considerare hainele si accesoriile care ar trebui sa fie incluse in setul de haine al bebelusului tau. Nu uita ca micutul nu va dori neaparat sa se nasca la data stabilita si ca fiecare mama va fi mult mai calma si se va pregati mai usor de nastere daca totul a fost aranjat de dinainte. Asadar, chiar inainte de a decora camera sau locul de joaca al copilului, poti incepe in siguranta sa-ti faci bagajul pentru spital, fara sa uiti, bineinteles, de hainele pentru bebelus pe care le va purta cand va veti intoarce acasa.

Iesirea din spital – cum sa-ti imbraci copilul?

Atunci cand pregatesti tinuta potrivita, este esential sa iei in considerare perioada anului si vremea. Bineinteles ca vara si iarna trebuie sa imbraci bebelusul diferit. Un lucru mai putin evident este ce marime de haine sa alegi. Marimea standard pentru un nou-nascut este 56, dar daca stii de dinainte ca bebelusul este foarte mic sau, dimpotriva, mare (aceasta informatie iti va fi data de medicul care se ocupa de sarcina si care efectueaza ecografia), este bine sa iei cu tine cateva haine mai mici (pentru 50 cm) sau mai mari (pentru 62 cm). De asemenea, ai in vedere ca hainele bebelusului sa fie confectionate din bumbac de inalta calitate si sa permita circulatia aerului, astfel incat pielea delicata a copilului sa poata respira si sa nu fie iritata.

De la spital, de obicei, il luam pe cel mic cu masina, asadar nu uita de scaunul auto. Fara acesta, nu va fi posibil sa iei copilul acasa, de aceea nu uita sa il adaugi pe lista de lucruri necesare.

Cum sa imbraci copilul pentru iesirea din spital?

De obicei, cel mai bine este sa imbracam copilul cu un strat de haine in plus fata de cel pe care il vom purta noi insine. Acest lucru permite evitarea atat a supraincalzirii, cat si a racirii excesive a corpului micutului sensibil. Indiferent de vreme, este important sa iei cu tine o patura, care trebuie sa fie mereu la indemana. Aceasta este un element indispensabil al setului de haine, util atat la spital, cat si acasa, precum si in timpul plimbarilor viitoare. Produsele de 80x80 cm pentru copii, cum ar fi o patura cu doua fete pentru bebelusi sau o patura pentru nou-nascuti cu imprimeu in carouri, reprezinta o alegere perfecta. Culorile deschise, universale sunt ideale atat pentru fetite, cat si pentru baieti, iar materialul moale ii va oferi micutului tau caldura si confort in timp ce doarme.

Tinute pentru nou-nascuti in sezonul de primavara-vara

Vara, cea mai buna alegere ar fi un body cu maneca scurta si o salopeta ca imbracaminte exterioara. Salopetele trebuie sa fie prevazute cu fermoar pe intreaga lungime, ceea ce faciliteaza imbracarea si schimbarea copilului. De exemplu, modelul Organic pentru bebelusi este confectionat din bumbac ecologic de inalta calitate, astfel incat este ideal pentru pielea sensibila a nou-nascutului. Atunci cand alegi un produs, arunca o privire mai atenta asupra modelelor care au maneci reglabile, datorita carora nu vei avea nevoie de manusi de protectie. Setul de salopete Cool Club pentru baieti include trei modele cu dinozauri si este probabil suficient pentru toata durata perioadei de spitalizare.

Body-ul cu maneca scurta este cel mai universal articol de imbracaminte pentru bebelusi, in afara de salopeta. Asigura-te ca il iei in considerare atunci cand pregatesti setul de haine pentru copil. Este foarte important ca body-ul pentru spital sa fie usor de imbracat peste cap, asadar alege un model pentru bebelusi cu capse pe umar sau cu pliuri la umeri, de exemplu setul de 5 body-uri Cool Club pentru fete in culori pastelate.

Sa nu uitam nici de caciulita din bumbac, pentru ca in prima luna copilul trebuie sa o aiba pe cap ori de cate ori iese afara. Modelul confortabil, usor de purtat, cu marginea pliata ce ofera o caldura suplimentara pentru urechi, este o alegere excelenta. Cand se face mai frig, alege o caciula cu snururi, cum ar fi modelul pentru bebelusi cu imaginea unui ursulet amuzant. Snururile de sub barbie protejeaza capul delicat al micutului de frig. De asemenea, este indicat sa ai la indemana o patura si un pulover copii usor.

Cu ce sa-ti imbraci copilul pentru iesirea din spital iarna?

In zilele mai reci, imbraca nou-nascutul cu un model cu maneca lunga, cum ar fi body-ul Cool Club pentru baieti cu mesaje amuzante si un imprimeu haios cu mustata. Setul include trei articole cu capse pe umar. In plus, alege salopeta cu botosei. Daca aceasta are partea inferioara deschisa, atunci nu uita de sosete bebelusi, de exemplu de cele completate de imprimeul cu stelute, pentru a asigura micutului confort termic. De asemenea, in afara de body-ul cu maneca lunga poti alege pantaloni cu botosei. Modelele cu botosei reprezinta o alternativa excelenta la pantalonii de trening pentru bebelusi, deoarece protejeaza piciorusele de frig. Pe langa salopetele si pantalonii cu botosei poti alege, de asemenea, o bluza cu maneca lunga si capse, care sa fie usor de imbracat si dezbracat, de exemplu modelul Cool Club pentru baieti. Setul include doua articole - unul in dungi si celalalt cu un monstrulet adorabil. De asemenea, poti achizitiona un set de body plus pantaloni de trening - in acest caz alege neaparat si sosete. Avantajul seturilor este ca nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la asortarea diferitelor elemente ale unei tinute si poti avea siguranta ca totul va arata perfect. Poti alege un set clasic cu Winnie de Plus sau, bineinteles, poti opta pentru un articol vestimentar in culorile apreciate de baieti sau de fetite.

Daca data iesirii din spital a mamei si a bebelusului pica in anotimpul rece sau daca pur si simplu este destul de frig, chiar inainte de a pleca din spital nu uita sa ii pui micutului o caciula calduroasa si un pulover sau o bluza. La inceputul toamnei, de obicei este suficient un articol mai usor, cum ar fi un pulover cu gluga pentru bebelusi, care ofera o protectie suplimentara pentru cap. In zilele mai reci, alege o bluza calduroasa care poate fi purtata si ca o jacheta usoara, de exemplu un hanorac matlasat cu gluga pentru fetite. La final, poti sa il invelesti pe cel mic intr-o paturica si poti sa te bucuri de intoarcerea acasa cu un nou membru al familiei.

Atunci cand temperatura de afara scade sub 10 grade, nou-nascutul trebuie imbracat intr-o salopeta calduroasa. Aceasta trebuie sa fie inchisa cu fermoar lung, ceea ce faciliteaza imbracarea bebelusului, cum este de exemplu salopeta Columbia Snuggly Bunny pentru copii. Materialul impermeabil il protejeaza pe cel mic de umezeala, in timp ce umplutura din poliester si captuseala din material polar garanteaza mentinerea unei temperaturi optime. Partea inferioara cu botosei si manecile reglabile inlocuiesc cu succes manusile si incaltamintea, protejand de frig mainile si picioarele sensibile ale micutului.

In loc de o geaca groasa sau de o salopeta, poti alege un sac de dormit, acesta fiind un articol din ce in ce mai popular. Iti punem la dispozitie modele potrivite pentru landoul caruciorului, precum si saci de dormit care pot fi fixati in siguranta intr-un scaun auto. De asemenea, multi parinti aleg un sac de dormit pentru patut sau leagan - acesta inlocuieste plapuma clasica, iar parintii nu trebuie sa se ingrijoreze de faptul ca bebelusul se dezveleste singur sau isi trage invelitoarea peste cap in timp ce doarme.

Ai la alegere produse in doua variante: de vara si de iarna. Sacul de dormit 2 in 1 Motherhood Classics este prevazut cu un sistem special de fermoare si capse, datorita caruia este usor de imbracat. De asemenea, acesta are o suprapunere speciala care "creste" odata cu micutul pana la varsta de 18 luni, iar grosimea potrivita a stratului izolator il protejeaza impotriva frigului, reducand in acelasi timp riscul de supraincalzire.

Cum sa-ti imbraci copilul pentru iesirea din spital? Alegerea hainelor pentru bebelusi este de obicei o mare placere pentru proaspata mamica, de aceea nu trebuie sa intarzii sa-ti completezi setul. Cu cateva saptamani inainte de nastere, planifica imbracamintea pentru micut si pregateste un set de haine pentru spital. Desigur, nu poti prevedea in totalitate ce vreme va fi in ziua nasterii, de aceea este important sa te pregatesti pentru toate conditiile meteorologice cu probabilitatea cea mai mare in perioada respectiva. Astfel vei evita stresul inutil, iar linistea psihica a mamei va fi cu siguranta avantajoasa si pentru bebelus.    

 

Articol pregatit de: Grażyna Zaborska