Reguli importante pentru prima vizita la un nou-nascut

Reguli importante pentru prima vizita la un nou-nascut

Inainte de a vizita nou-nascutul pentru prima data, este important sa constientizezi cateva reguli, datorita carora vizita va fi una placuta atat pentru tine, cat si pentru pentru proaspetii parinti. Te intrebi ce nu trebuie sa faci cand vizitezi un nou-nascut? Vei afla in cele ce urmeaza.

Asteapta invitatia de a vizita nou-nascutul pentru prima data

Nu-i lua pe parinti pe nepregatite. Retine ca este important sa astepti invitatia din partea parintilor celui mic. Primele zile ale nou-nascutului acasa pot fi grele. Parintii si bebelusul se invata reciproc, iar mama isi revine dupa nastere. Daca sosesti neanuntat, este posibil sa ajungi intr-un moment nepotrivit, iar prezenta ta sa fie una stanjenitoare.

Amana vizita daca esti bolnav

Chiar si scurgerile nazale usoare pot fi periculoase pentru bebelusul cu sistem imunitar imatur. Daca simti ca te dor oasele, se apropie o raceala sau ai herpes labial, este mai bine sa amani pe alta data vizita nou-nascutului.

Spala-te pe maini

Imediat ce intri in casa proaspetilor parinti, mergi la baie si spala-te foarte bine pe maini. Acest lucru este important mai ales in situatia in care doresti sa atingi copilul.

Nu pupa nou-nascutul

Cu siguranta bebelusul este dulce si dragut, insa nu-l pupa. Asa cum un pupic de la o matusa sau o bunica este firesc pentru un copil mai mare, tot asa si imbratisarea sau pupatul unui bebelus este un lucru neindicat.

Adu un cadou

Merita sa iei un mic cadou pentru nou-nascut. Inainte de a face acest lucru, cel mai bine este sa-i suni pe parinti si sa ii intrebi de ce au nevoie. Daca iti vor spune ca nu au nevoie de nimic si vor incerca sa te convinga de faptul ca nu este necesar sa aduci ceva, ia oricum un cadou simbolic.

Daca in casa lor este si un copil mai mare, nu uita sa iei un mic cadou inclusiv pentru fratior sau surioara. In acest mod, ii poti arata copilului ca si el conteaza si este la fel de important.

Ofera ajutor

Intreaba parintii cum se simt in noua lor situatie si daca au nevoie de ajutor. Daca va cunoasteti bine sau sunteti apropiati ca familie, nimic nu te impiedica sa-i ajuti pe parintii obositi la curatenie sau la prepararea mancarii.

Nu sta prea mult

Prima ta vizita la nou-nascut ar trebui sa dureze cel mult 1-1,5 ore. Faptul de a-ti prelungi sederea este pur si simplu un lucru nelalocul sau.

Incearca sa pastrezi linistea

Vizita unor persoane straine poate deveni un factor de stres pentru copil. Incearca sa nu amplifici starea micutului si sa pastrezi pe cat posibil linistea. Inainte de a merge in vizita, dezactiveaza soneria de la telefon si incearca sa nu-ti arati entuziasmul cu prea multa vehementa, nu striga si nu rade prea tare.

Pastreaza „sfaturile bune” pentru tine

Pastreaza pentru tine „sfaturile bune” cu privire la cresterea unui nou-nascut. Parintii copilului s-ar putea sa aiba in aceasta privinta pareri complet diferite fata de tine. Spune-le ca se descurca excelent si exprima-ti parerea doar atunci cand te roaga sa le-o impartasesti.

Iata ce trebuie sa faci cand vizitezi un nou-nascut pentru prima data. Din grija pentru binele copilului, urmeaza aceste reguli pentru prima vizita la un nou-nascut si astfel poti deveni un invitat pe care il vor astepta cu bucurie.

Articol pregatit de: Magdalena Przypłata

Consultatie de specialitate: Małgorzata Wołoszko, doctor in stiinte medicale, medic pediatru, membru al Societatii Poloneze de Pediatrie