Puzzle-uri pentru copii - care sunt beneficiile puzzle-urilor

Puzzle-uri pentru copii - care sunt beneficiile puzzle-urilor?Aceasta este o forma de divertisment perfecta atat pentru copii, cat si pentru adulti. Puzzle-urile au o multime de avantaje. Merita sa-ti incurajezi copilul sa aleaga aceasta activitate, deoarece in afara de valorile educationale, ii poate oferi multa distractie. Citeste articolul nostru despre puzzle-uri pentru copii si vezi care sunt beneficiile lor.

Puzzle-uri pentru copii - care sunt beneficiile puzzle-urilor

In primul rand, aranjarea puzzle-urilor are un impact pozitiv asupra creierului. In acel moment, ambele emisfere functioneaza simultan, pentru ca acest joc implica atat activitati logice, cat si multa imaginatie si creativitate. Acestea nu sunt toate beneficiile puzzle-urilor pentru copii.

Conform cercetarilor efectuate de Universitatea din Chicago, puzzle-urile pentru copii sunt excelente pentru dezvoltarea abilitatilor spatiale. De asemenea, cei mici isi exerseaza memoria si concentrarea, iar in plus invata sa fie persistenti in atingerea obiectivelor. Puzzle-urile ii motiveaza sa aiba activitate, iar aranjarea lor le ofera multa satisfactie.

Acestea reprezinta o modalitate excelenta de a-i invata pe copii sa scrie, sa citeasca sau sa descopere denumirile diferitelor obiecte, animale, plante, figuri geometrice, culori si zile ale saptamanii.

Stii deja toate beneficiile puzzle-urilor jigsaw? Micutul are posibilitatea de a-si imbunatati abilitatile motorii. Prin potrivirea elementelor din puzzle, copilul isi exerseaza dexteritatea si precizia miscarilor.

Atunci cand copiii creeaza puzzle-uri impreuna, au posibilitatea de a colabora unii cu altii. Iar daca sunt implicati in acest joc, atunci se integreaza mai repede.

Ai la alegere puzzle-uri pentru copii decorate cu personajele lor preferate de basm. Aranjarea lor este foarte distractiva pentru cei mici si le face multa placere.

Puzzle-uri pentru copii mici - ce sa alegi?

Nu uita sa alegi puzzle-urile in functie de varsta copilului. Pentru inceput, alege cele mai simple modele, cu mai multe elemente. De exemplu, puzzle-urile din spuma, puzzle-urile din lemn sau cuburile din lemn reprezinta o alegere perfecta. Daca micutul le va aranja fara probleme, atunci poti cumpara un set mai dificil. Copiii mai mari cu siguranta vor aprecia puzzle-urile 3D si 4D foarte cunoscute, care necesita un simt al observatiei si abilitati manuale.

Alegerea modelului indicat de puzzle este esentiala. Datorita faptului ca pe piata gasesti o gama larga de produse, fanii lui Peppa Pig, Mickey Mouse sau Spider-Man pot gasi varianta potrivita care sa le placa.

Aranjarea puzzle-urilor impreuna va poate aduce mai aproape si va poate oferi mai multa distractie. Merita sa acorzi macar un moment in timpul zilei acestei activitati pentru a te convinge ca beneficiile puzzle-urilor jigsaw pentru copii sunt cu adevarat multe.

Articol pregatit de: Magdalena Przypłata

Consultatie de specialitate: Aleksandra Błaszkiewicz-Okrągły, psihoterapeut cognitiv-comportamental, psiholog cu pregatire pedagogica