Petrecere in pijamale pentru copii – cum sa organizezi o petrecere reusita pentru copii?

Petreceri in pijamale pentru copii - cum sa organizezi o petrecere de succes pentru copii?

Iti vom prezenta cateva idei despre cum sa faci copilului o petrecere in pijamale. La auzul cuvintelor „petrecere in pijamale”, copiii sar in sus de bucurie. Cu toate acestea, unii parinti nu le permit celor mici un astfel de capriciu. Sunt de parere ca petrecerea de noapte pentru copii care aduce cu sine consumul de gustari, vizionatul filmelor si dormitul pana la pranz a doua zi reprezinta un lucru demoralizant. In acelasi timp, petrecerea in pijamale este pentru copii o distractie captivanta, la care sunt invitati cei cu adevarat initiati. Noaptea petrecuta cu prietenii are o dimensiune terapeutica. Copiii isi consolideaza legaturile si isi impartasesc preocuparile. Se formeaza o apropiere in relatia cu ceilalti.
Cum sa organizezi o petrecere in pijamale pentru copii?

Pentru ca petrecerea in pijamale la voi acasa sa nu va disturbe somnul, puteti introduce cateva reguli:

  • La petrecerea de noapte a copilului invitati maxim trei dintre prietenii lui, pe care ii cunoasteti deja destul de bine.
  • Gustari pentru petrecerea in pijamale - pentru a evita consumul de dulciuri, faceti un platou cu fructe uscate si sendvisuri usoare. De baut pregatiti apa si sucuri.
  • Stabiliti cu copilul ora de incheiere a distractiei nocturne, de ex. la trei dimineata.
  • Spuneti-le ca dupa miezul noptii sa nu faca drumuri la bucatarie sau la baie pentru a face dus sau a se spala pe dinti. Cina si toaleta de seara ar trebui sa aiba loc inainte de a-si pune pijamalele.
  • Pregatiti jocuri potrivite pentru petrecerea in pijamale - aduceti-i copilului la cunostinta despre comportamentele care sunt inacceptabile, iar daca se intampla o astfel de situatie, nu mai permiteti pe viitor sa aiba loc o intalnire de acest tip sau sa participe la una asemanatoare la altcineva acasa. Prin propunerea de idei distractive, potrivite pentru o petrecere in pijamale, veti avea posibilitatea sa cresteti controlul asupra intalnirii.
  • Aflati in mod discret la ce planuiesc copiii sa se uite pe internet, ce filme au pregatit sa vada.
  • Pentru a doua zi, pregatiti-le un mic dejun hranitor si, intr-o atmosfera vesela, ascultati-le povestile cu rabdare. Daca va veti comporta cu tact si intelepciune, s-ar putea sa descoperiti mai multe despre copilul vostru si prietenii lui decat daca ati avea o alta abordare.

Articol pregatit de: Joanna Weyna

Adauga in cos: