De ce merita sa investesti intr-o perna de alaptat si sa o treci pe lista elementelor necesare pentru bebelus? Alaptarea dupa nastere este un efort atat pentru mama, cat si pentru copil. De aceea este recomandat sa se aleaga accesorii care sa ofere confort nu numai mamei, ci si bebelusului. Pozitia adecvata de alaptare, obtinuta cu ajutorul pernei, nu pune presiune pe coloana vertebrala, iar copilul ajunge mai usor la sanul mamei sau la biberon. Folosirea unei perne de hranire corespunzatoare poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unor probleme la sugari, cum ar fi colicile sau regurgitarea. In plus, ajuta la gasirea tehnicii de alaptare potrivite in cazul in care mama se confrunta cu scurgeri intense, are sanii mari sau bebelusului ii este greu sa ajunga la san. Mai jos gasesti clasamentul celor mai bune modele.
Dupa ce sa te ghidezi cand alegi perna de alaptat?
-
Umplutura
Producatorii ofera perne cu diferite tipuri de umplutura. In interior se poate afla o umplutura hipoalergenica de silicon sub forma de granule sau fibre care formeaza puf. Este rezistenta, confortabila si isi pastreaza forma. Exista, de asemenea, perne umplute cu coji de hrisca sau cu mei - aceasta este cea mai ecologica solutie, iar in plus, garanteaza circulatia aerului si se ajusteaza excelent formei corpului. In acelasi timp, poti gasi umplutura din poliester, care este rezistenta si flexibila.
Nu esti sigura ce perna de hranire sa alegi? Iti recomandam sa te decizi asupra pernei a carei umplutura poate fi adaptata propriilor tale nevoi.
-
Materialul
Avand in vedere contactul direct cu pielea mamei si a bebelusului, husa trebuie sa fie confectionata din materiale naturale, respirabile. Cea mai buna perna de hranire este cea fabricata din material certificat cu eticheta OEKO-TEX Standard 100. Tesatura naturala din 100% bumbac nu irita pielea copilului si nu provoaca alergii. In schimb, perna realizata din material Minky este deosebit de moale si placuta la atingere.
-
Forma pernei de hranire
In forma de croissant, luna, tip manson – pernele de hranire au mai multe denumiri, insa in practica indeplinesc acelasi rol.
Perna de alaptat tip manson are doua utilizari. In primul rand, poti pune copilul pe perna. In al doilea rand, poti pune perna pe antebrat, iar capul bebelusului sta sprijinit pe perna. Datorita designului sau, perna tip manson asigura un suport stabil pentru cap, in acelasi timp nu pune presiune pe coloana vertebrala sau pe bratele mamei in timpul sesiunilor lungi de hranire. Este perfecta pentru calatorii, iar in plus faciliteaza alaptarea si odihnirea copilului.
Perna tip croissant este un produs care, datorita formei sale ergonomice si optime, nu pune presiune pe spatele mamei si reduce tensiunea in zona cefei si a gatului. Modelul este potrivit atat pentru alaptarea la san, cat si cu biberonul, oferind bebelusului sprijin. Perna poate fi folosita pentru hranirea copilului, insa si in etapele de dezvoltare ulterioare ca suport la asezare sau ajutor in invatarea de a se tari. De asemenea, poate indeplini functia unui cocon moale, delicat si linistitor, asigurand un confort optim mamei si copilului in momentele de apropiere si de odihna.
Te intrebi care este cea mai buna perna de alaptat? In momentul alegerii pernei de hranire, este foarte importanta ajustarea corespunzatoare la silueta persoanei care alapteaza. Perna trebuie sa se potriveasca bine in jurul taliei mamei sau a tatalui, astfel incat sa nu alunece si sa ramana in pozitie fixa.
-
Ingrijirea
Este important sa te asiguri ca husa pernei se poate indeparta si spala. Fata de perna detasabila sporeste confortul si igiena in utilizare - fata de perna poate fi indepartata si spalata in orice moment.
Perna de alaptat te ajuta sa treci mai usor prin etapa extrem de intensa a maternitatii si a cresterii bebelusului fara prea multe probleme si stres. Datorita diferitelor versiuni ale acestui tip de produse, printre numeroasele noastre propuneri vei putea gasi perna potrivita pentru tine:
Toate modelele noastre de perne pentru alaptat se gasesc aici! →