Idei de cadou pentru o fetita cu varsta de 9-12 ani

Cum este fetita la varsta de 9-12 ani?

Cadourile potrivite pentru fetele de 9-12 ani

La varsta de 9-12 ani fetita trece printr-o perioada de descoperire. Dintr-un copil nesigur pe el si extrem de atasat de parinti, devine o persoana mai independenta care acorda mai multa atentie prietenilor si colegilor decat parintilor. Aceasta este varsta la care isi modeleaza personalitatea. In aceasta perioada, fetita incepe sa isi descopere pasiunile, interesele, obiectivele si leaga primele prietenii reale. Totodata, are parte de primele succese, care conteaza pentru ea, dar intampina si esecuri.

 

Cand implineste 9 ani, fetita este deja o persoana care nu vrea sa fie tratata ca un copil mic. La aceasta varsta stie care sunt activitatile care o atrag, dar si ce este important pentru ea. Crede ca poate fi independenta, ceea ce uneori ii afecteaza relatia cu parintii. Este unul dintre primele momente din viata ei cand incearca sa se comporte ca un adult. Fetita de 9 ani incepe, de asemenea, sa se concentreze pe ea insasi si poate da impresia ca se inchide in sine.

Aceasta etapa furtunoasa se incheie in jurul varstei de 10 ani. Perioada care urmeaza este una de pace si liniste temporara. Fetita pretuieste timpul petrecut cu familia, ii place sa fie apreciata de cei apropiati, dar si de profesorii de la scoala. Atitudinea pozitiva fata de parinti si de lumea inconjuratoare o ajuta sa abordeze intr-un mod echilibrat si calm problemele, pe care pana acum le trata cu mai multa anxietate. Bineinteles ca fiecare fetita poate intra in conflicte si poate lua parte la certuri, motiv pentru care parintii trebuie sa fim extrem de precauti.

In schimb, la varsta de 11-12 ani fetita, traverseaza perioada tulbure a pubertatii. Acorda mai multa atentie analizarii diferitelor probleme, exploreaza secretele lumii inconjuratoare, iar totodata isi dezvolta pasiunile si interesele. Este capabila sa se concentreze pe o singura activitate si sa-i acorde mai mult timp. Extrem de importante sunt si relatiile cu alti copii de varsta ei. Fetitele isi impartasesc intre ele lucrurile care le plac, ideile de joaca, dar si problemele de fiecare zi.

Fetitele cu varsta de 11-12 ani, pot fi interesate de o multime de activitati diferite – arta si lucru manual, papusi si jocuri de rol inspirate din viata cotidiana, jocuri de invatare si experimentare, cuburi de construit, descoperirea universului distractiei digitale. De asemenea, exista fetite care, mai presus de orice, sunt atrase de jocurile de masa si de cele cu carti. Altele, in schimb, prefera sa faca puzzle-uri pentru a se relaxa. Pentru fiecare exista o activitate preferata.

 

Cum sa alegi cadoul potrivit pentru fetita cu varsta de 9-12 ani?

In ciuda schimbarilor prin care trec pe masura ce cresc, sunt anumite lucruri pe care fetitele le au in comun. Printre acestea se numara dezvoltarea intereselor, curiozitatea de a descoperi lumea din jur, dorinta de a fi independente si sociabile. Atunci cand alegi un cadou pentru o fetita cu varsta de 9-12 ani este bine sa te ghidezi dupa ceea ce o atrage si dupa felul in care ii place sa-si petreaca timpul liber.

Pentru a-si largi sfera de interese si a intelege fenomenele care apar in lumea inconjuratoare, cu siguranta o vor ajuta jucariile educative, care sustin dezvoltarea oricarui copil. Crearea de obiecte care tin de activitatile zilnic, cresterea plantelor, realizarea de experimente interesante, precum si construirea simpla de masinute si roboti sunt doar cateva dintre modurile de joaca la care au acces copiii. Jucaria educativa, aleasa corespunzator, nu numai ca il invata pe copil lucruri noi, dar in acelasi timp ii ofera multa distractie si voie buna. Astfel de cadouri ii satisfac nevoia de a descoperi si de a intelege regulile lumii inconjuratoare.

O alta categorie de cadouri pentru o fetita cu varsta de 9-12 ani o reprezinta jucariile creative si artistice. Aici gasesti o intreaga gama de produse, datorita carora fetita va putea sa dea frau liber imaginatiei si sa creeze lucruri cu adevarat uimitoare. Mozaicuri magice cu sclipici, caiete de schite pentru proiecte de moda, seturi creative cu plastilina sau nisip modelabil, creare de bijuterii, atelier de sapun, creare de parfumuri, decorare de unghii, studio de machiaj - acestea sunt doar o parte din cadourile pe care le putem oferi unei fete in varsta de 9-12 ani. Datorita unor astfel de jucarii, fetita poate realiza de la zero obiecte care o intereseaza, invatand in acelasi timp despre metodele si tehnicile de creare, cum este de exemplu in cazul produselor cosmetice sau obiectelor de artizanat. Activitatile de acest tip cu siguranta o vor inspira pe fetita sa continue sa creeze conform propriilor idei si sa priveasca lumea atat prin ochii unui creator, cat si ai unui admirator de lucruri frumoase.

Jocuri de societate si de carti – un subiect fara sfarsit! Fetita in varsta de 9-12 ani poate are la dispozitie o gama variata de jocuri care au si extensii, iar in plus pun la dispozitia copiilor mecanisme noi si interesante. Mai mult decat atat – fetita se poate juca impreuna cu parintii si astfel petrece timp cu ei, ceea ce intareste legatura familiala. Printre produsele destinate acestei varste se numara jocurile: de cuvinte, memorie, tip quiz, dexteritate, logica, calcul, precum si de strategie sau de carti. Jocurile de acest tip nu numai ca il invata pe copil cum sa castige, ci si cum sa piarda cu demnitate. Este o modalitate de a satisface nevoia de competitie, iar in plus dezvolta inteligenta si rabdarea.

O alta idee de cadou pentru fetita cu varsta de 9-12 ani este de a-i cumpara una dintre numeroasele papusi. Pentru aceasta grupa de varsta se recomanda papusile care reprezinta profesii concrete - stewardese, manichiuriste, gimnaste sau doctorite. Papusile au costume si accesorii atent concepute, care stimuleaza imaginatia. Ofera posibilitatea de a descoperi si de a intra in rolul unei femei adulte, responsabile. Joaca cu papusi impreuna cu alti copii de aceeasi varsta incurajeaza integrarea, jocul de rol si confruntarea cu diverse situatii din viata cotidiana. Altor fetite le place sa intre in rolul unei stiliste, creatoare de moda sau coafeze. Pentru ele se recomanda papusile Barbie sau papusile L.O.L. care au costume si accesorii suplimentare, de exemplu pentru pieptanarea si coafarea parului.

In afara de papusi, la fel de potrivite pentru fetitele de aceasta varsta sunt seturile de cuburi. Pentru ca nu numai baietii pot fi constructori! Printre astfel de seturi (de exemplu, LEGO Friends) putem gasi, de exemplu, casute in copac, camping, salon de coafura, casute pe plaja, spital sau misiuni de salvare a faunei salbatice! Bineinteles, nimic nu o impiedica pe fetita sa construiasca o statie de pompieri, un sediu al piratilor sau un model de masina cu telecomanda din seria LEGO Technic sau LEGO Minecraft. Seturile contin o multime de accesorii tematice, datorita carora copilul ajunge sa cunoasca lumea adultilor si poate intra in rolurile care ii plac cel mai mult. Aranjarea cuburilor reprezinta o distractie universala - stimuleaza imaginatia si creativitatea copiilor, indiferent de varsta.

Bineinteles ca nu putem uita de puzzle-uri! Pentru copiii din aceasta categorie de varsta, cele mai potrivite sunt seturile care contin cel putin 300-500 de elemente. Natura inconjuratoare, cosmosul, locuri celebre, personaje cunoscute, peisaje, harti - exista numeroase puzzle-uri la alegere. La fel de multa atentie merita acordata celebrelor puzzle-uri 3D care reprezinta o provocare si mai mare pentru copil. Fetita se poate confrunta cu realizarea Turnului Eiffel, a Stadionului National, a Salii Mari de la Hogwarts si a multor altor constructii extraordinare. Sa nu uitam ca jocurile de puzzle reprezinta un mod distractiv de a petrece timpul pentru intreaga familie!

Variante de cadou pentru o fetita cu varsta de 9-12 ani:

Oferta variata de jucarii din magazinele Smyk se adreseaza fiecarei varste si satisface nevoile individuale ale fiecarui copil. Pentru a-i face un cadou unei fetite cu varsta de 9-12 ani iti sugeram sa rasfoiesti urmatoarele categorii de produse:

  • Jucarii educative – Explorez subiecte care ma intereseaza si imi dezvolt pasiunile.

  • Jucarii creative – Ma joc de-a artista, fashionista sau creatoarea de moda.

  • Papusi mari si mici – Am o profesie responsabila, indeplinesc sarcini speciale.

  • Cuburi – Construiesc lumea in care eu sunt eroina.

  • Puzzle-uri – Admir natura, dar in acelasi timp imi place sa construiesc!

Rezultate gasite: 1 produs
Niciun rezultat gasit
Continua cumparaturile
Niciun rezultat gasit
Continua cumparaturile