Ghiozdanul perfect pentru elevul de clasa I

Rucsacul ideal pentru elevul de clasa pregatitoare

Copilul care trece pragul scolii pentru prima data ar trebui sa aiba echipamentul si accesoriile necesare pentru invatare. Un element de nelipsit al oricarui elev este rucsacul. Dar pe care sa mizezi? Alegerea rucsacului potrivit nu este atat de simpla pe cat s-ar parea. Iti vom spune la ce sa acorzi atentie atunci cand faci cumparaturi. Vezi mai jos.

 

Rucsacul ideal pentru cel mic – care sunt cele mai importante caracteristici?

  1. Structura

    Cel mai bun rucsac trebuie sa fie in primul rand usor si potrivit pentru constitutia fizica a persoanei care il va purta. Pentru cel mic care tocmai a inceput sa mearga la scoala alege un model cu spatele consolidat care sa asigure mentinerea posturii corecte. O astfel de functie poate fi indeplinita de un rucsac ergonomic, care corecteaza curburile si sustine coloana vertebrala in pozitie optima. La fel de importante sunt bretelele late, moi si reglabile. Este de preferat ca rucsacul pentru cel mic sa aiba o curea suplimentara pentru piept, datorita careia greutatea este distribuita mai bine.

  2. Greutate

    Cel mai potrivit rucsac pentru elevul de clasa pregatitoare nu poate fi prea greu. Potrivit specialistilor, greutatea unui rucsac nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului. Pentru elevul care poarta cu el zilnic o multime de rechizite scolare, manuale si caiete, este foarte greu sa se incadreze in aceasta limita. Sa facem tot posibilul ca rucsacul pentru cel mic sa fie cat mai usor si sa renuntam la caietele care au coperta groasa si la cutiile de pranz prea mari.

  3. Functionalitate

    Functionalitatea modelului pe care il alegem este extrem de importanta. Numeroasele buzunare si compartimente cu siguranta vor ajuta la organizarea interiorului si la gasirea rapida a obiectelor. Datorita locului separat pentru depozitarea sandvisului de pranz, mancarea va ramane in stare intacta pana la pauza de masa. Buzunarele laterale pentru bauturi vor fi, de asemenea, utile. In plus, acestea permit distribuirea greutatii in mod egal. Totodata, sa cautam un rucsac cu fund consolidat si picioare din cauciuc care asigura stabilitate.

  4. Calitate si pret

    Cand alegem rucsacul pentru copil, sa acordam atentie calitatii executiei si rezistentei acestuia. Rucsacul de scoala trebuie sa faca fata multor lucruri, mai ales daca este abandonata pe hol. Inainte de a lua o decizie, merita reflectat asupra faptului daca vor fi cu adevarat utile functiile suplimentare ale acestuia si cat de des le va folosi copilul.

Modele care vor atrage atentia celui mic

Pentru copii, aspectul exterior este la fel de important ca toti ceilalti parametri. Din fericire exista o multime de modele care indeplinesc criteriile mentionate mai sus si pot fi pe placul copiilor. Cei mai mici aleg cu bucurie rucsacurile care infatiseaza personaje din povestile lor preferate sau care au legatura cu interesele lor. Fetele cu siguranta vor fi incantate daca noul lor rucsac va fi decorat cu o imagine care face referire la Frozen sau la Minnie Mouse. In schimb, baietilor ar trebui sa le placa modelele in culorile echipei lor preferate de fotbal, precum FC Barcelona sau Real Madrid. Pentru ca fiecare copil sa fie multumit de produs, ar trebui sa-i permiti sa ia parte la luarea deciziei.

Sau poate un ghiozdan pentru elevul de clasa pregatitoare?

Daca nu esti pe deplin convins de rucsacul moale, ar trebui sa alegi un ghiozdan. Acesta este considerat a fi cea mai buna solutie pentru elevul de clasa pregatitoare. Ghiozdanul are o structura rigida, asadar copilul isi mentine pozitia verticala a corpului. De asemenea, este dotat cu o multime de compartimente care asigura pastrarea lucrurilor in ordine. Oferta de ghiozdane de pe piata este intr-adevar bogata, iar aspectul lor de acum are prea putine in comun cu modelele pe care le-am avut in copilarie.

Sau poate un ghiozdan pentru elevul de clasa I

 

O solutie interesanta o reprezinta rucsacurile si ghiozdanele cu roti (tip troler), pe care copilul le poate trage in loc sa le poarte in spate. Astfel nu se mai pune presiune pe coloana vertebrala a celui mic, iar el isi poate mentine postura corecta. In cazul articolelor de acest gen, rotile sunt cele mai importante. Ar trebui sa fie confectionate din material rezistent, precum cauciuc si sa aiba o dimensiune corespunzatoare. Cu toate acestea, se recomanda ca un astfel de model sa fie echipat si cu bretele pentru a-i usura copilului mersul pe holurile scolii, de ex. atunci cand urca scarile.

Fa cea mai buna alegere!

Inainte de a cumpara rucsacul sau ghiozdanul ideal, ia in considerare toate optiunile disponibile si alege modelul care reprezinta cea mai convenabila si mai practica solutie pentru copilul tau. Luand in spate un rucsac plin cu accesorii necesare si carti, poti verifica postura pe care o va avea copilul. Daca vrei sa reziste o perioada indelungata, acorda o deosebita atentie calitatii executiei. Transforma ghiozdanul pentru elevul de clasa pregatitoare intr-un bun inceput de an scolar!