Cum sa pregatesti patutul pentru nou-nascut?

Jak przygotować łóżeczko dla noworodka?Viitori parinti deseori isi pun intrebarea: cum sa pregatesti patutul pentru nou-nascut? In primul rand, ar trebui sa aiba grija de siguranta si confortul micutului. Aspectele estetice sunt importante, insa nu pot juca un rol esential. Echiparea patutului pentru nou-nascut trebuie abordata rational. In cele ce urmeaza iti vom spune la ce accesorii sa acorzi atentie si unde sa le plasezi, iar in acelasi timp pe care dintre ele este mai bine sa le eviti atunci cand pregatesti patutul pentru nou-nascut.

In timpul somnului, copilul se dezvolta repede, motiv pentru care este foarte importanta alegerea corespunzatoare a accesoriilor. In primul rand, acorda atentie marimii si duritatii saltelei. Alege pentru bebelus o saltea semidura care asigura un suport uniform pentru coloana vertebrala. Verifica daca produsul se indoaie sub presiune si revine dupa aceea la forma initiala. Poti sa ridici o parte din saltea in loc sa pui o perna sub capul bebelusului.

Te intrebi cum sa pregatesti patutul pentru nou-nascut? Cauta cearsaful potrivit, in cazul bebelusului energic o varianta ideala este modelul cu elastic. Pe saltea poti pune o protectie igienica, iar astfel o protejezi impotriva murdariei si umezirii. Stratul superior este fabricat din tesatura de frotir moale, in schimb stratul inferior este realizat din material PVC impermeabil.

Daca familia ta se mareste in curand, atunci cel mai probabil ai vrea sa stii cum sa pregatesti patutul pentru nou-nascut. Paturica de infasat, sacul de dormit sau invelitoarea sunt ideale pentru acoperirea bebelusului. Astfel poti avea siguranta ca micutul tau nu le va trage peste fata, lucru care s-ar putea intampla cu o pilota sau o paturica simpla. Verifica cu atentie daca accesoriile sunt fabricate din materiale respirabile pentru a evita supraincalzirea bebelusului.

Patutul pentru nou-nascut – ce sa pregatesti?

Cum sa pregatesti patutul pentru nou-nascut astfel incat sa-i asiguri o dezvoltare corecta? Caruselul cu proiector si elemente muzicale il calmeaza pe micut. Insa, nu trebuie sa-l cumperi pentru bebelusul care are nevoie in primul rand de liniste. Il poti monta cand micutul implineste doua luni, varsta la care bebelusul isi poate concentra privirea asupra obiectelor ce ii atrag atentia. Poti, de asemenea, sa iei in considerare o protectie laterala pentru patut, care protejeaza copilul impotriva loviturilor dureroase. Totodata, produsul impedica prinderea mainii sau a piciorului intre barele patutului. Protectia laterala optima trebuie sa fie rigida si groasa, dar in acelasi timp flexibila. Datorita acestui fapt, ofera confort in timpul utilizarii. De asemenea, asigura-te ca are un sistem de prindere solid in special daca micutul tau este energic si se misca mult. Poti atasa protectia pentru patut in jurul varstei de 4 luni, cand copilul incepe sa-si schimbe pozitia in timpul somnului.

Nou-nascutii nu au nevoie de perna, insa pentru micutii de cateva luni este deja necesara. Cauta o perna plata cu umplutura hipoalergenica. Verifica, de asemenea, daca este fabricata din bumbac natural, certificat. Astfel poti avea certitudinea ca este sigura si prietenoasa pentru micutul tau.

Ce ar trebui sa se afle in patut?

Te intrebi ce usureaza schimbarea scutecului bebelusului? Alege un organizator incapator, pe care il poti suspenda langa pat. Pastreaza in interiorul acestuia scutecele, pudra, crema si dischetele cosmetice, iar astfel le poti avea mereu la indemana. In organizator incap, de asemenea, servetelele umede, suzeta si uleiul de corp pentru bebelus. Inainte sa te decizi asupra unui model, acorda atentie numarului de buzunare si designului. Un organizator bun trebuie sa fie incapator, iar in acelasi timp sa se potriveasca cu amenajarea camerei.

Patutul pentru nou-nascut – de ce sa ai grija? Este important sa pastrezi masura, ramanand chiar in limitele minimalismului, deoarece excesul de accesorii blocheaza fluxul de aer. Deseori, jucariile de plus devin un habitat pentru praf si bacterii, inclusiv pot cauza sufocarea bebelusului, asadar este de preferat sa nu le pui in patut. Este esential sa te asiguri ca in patutul micutului se afla doar salteaua, cearsaful cu elastic si paturica de infasat, sacul de dormit sau invelitoarea. Nu trebuie, insa, sa renunti la toate accesoriile pentru bebelus, ci doar sa le pui in alt loc.

 

Articol pregatit de: Justyna Dereń