Alte articole pentru tine
Combinezoane de iarna pentru copii

Ce salopeta de bebelusi sa alegi?

Ce fel de salopeta pentru bebelus sa aleg

Toamna este timpul in care trebuie sa te gandesti la salopeta potrivita pentru bebelus. Desi de obicei nu iesi cu cel mic pentru mult timp sau pe vreme foarte rea, salopeta potrivita este un element esential. Nu uita ca aceasta trebuie sa fie calduroasa, confortabila si usor de imbracat si dezbracat. La ce altceva trebuie sa te gandesti inainte de a face cumparaturi si ce salopeta de bebelusi sa alegi?

 

Ce salopeta pentru bebelus este ideala? Avantajele modelelor de iarna pentru bebelusi

Salopeta pentru bebelusi, daca este de calitate inalta, garanteaza copilului confort termic indiferent de situatie: atunci cand doarme in carucior si cand incearca sa calce pe frunze sau chiar pe zapada. Totusi, pentru a-si indeplini rolul, aceasta trebuie sa fie ajustata corespunzator la dimensiunile copilului. Modelul prea mic ingradeste miscarile. Pe de alta parte, varianta prea mare nu protejeaza impotriva frigului. Deci, nu te baza pe faptul ca salopeta poate fi purtata timp de doua sezoane intregi - copiii cresc foarte repede. Salopeta pentru bebelus trebuie sa fie aleasa in functie de dimensiunile micutului - nu-ti face griji ca, in combinatie cu o bluza calduroasa, aceasta va fi stramta - salopeta a fost conceputa pentru a tine cont de acest lucru.

Salopetele dintr-o singura piesa reprezinta o alegere perfecta pentru nou-nascuti. Bebelusul care petrece cea mai mare parte a timpului intins nu va avea miscarile ingradite. Copiii care merg deja singuri sau au facut deja primii pasi se simt de obicei mai bine atunci cand poarta salopete din doua piese, al caror avantaj il reprezinta, de asemenea, faptul ca iti este mai usor sa mergi la toaleta cu micutul, iar intr-un magazin, la locul de joaca sau intr-o cafenea, ii poti da jos doar jacheta, fara sa fie necesar sa scoti intreaga salopeta. Asadar ai la alegere mai multe produse si poti cumpara modelul care corespunde cel mai bine atat nevoilor tale, cat si ale copilului tau.

La ce trebuie sa acorzi atentie si ce salopeta pentru bebelusi sa alegi?

Protectia capului, a picioarelor si a mainilor copilului este esentiala, mai ales atunci cand temperatura scade si iti doresti ca micutul sa poata petrece cel putin cateva minute in aer liber. Toamna, salopetele din polar sau material plusat sunt perfecte - datorita lor, corpul copilului nu se supraincalzeste, insa pot fi prea subtiri pentru sezonul de iarna. Din fericire, astazi parintii au mai multe produse la alegere. Poti cumpara atat modele cu gluga, cu botosei si manusi detasabile sau reglabile, cat si salopete cu sistem de prindere – in prezent reprezinta o alegere destul de populara care faciliteaza imbracarea copilului si schimbarea rapida a scutecelor.

Un lucru important la care trebuie sa acorzi atentie este materialul din care a fost confectionata partea exterioara a salopetei - acesta trebuie sa fie impermeabil si rezistent la umiditate. Interiorul trebuie sa fie realizat din materiale moi si placute la atingere. Dar asta nu este tot! Atunci cand faci cumparaturi, citeste etichetele si verifica daca salopeta pentru bebelusi pe care ai ales-o este confectionata din tesaturi naturale, placute la atingere. Marcajele adecvate cu certificate indica naturaletea si calitatea. Multi parinti aleg o salopeta pentru copii bazandu-se pe pret, dar un model de calitate inalta protejeaza copilul mult mai bine, este mai rezistent si nu se deterioreaza atat de repede, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pentru mai mult timp. Dupa spalare, puful nu se face gheme si nu migreaza, iar probabilitatea ca fermoarul sa se rupa este mai mica. In plus, in afara de salopeta de iarna pentru bebelusi de inalta calitate, nu mai trebuie sa cumperi botosei sau manusi.

Sac de dormit sau salopeta pentru bebelusi - ce sa alegi?

Multi parinti se intreaba ce produs este mai bun pentru iarna: o salopeta sau un sac de dormit pentru carucior. Alegerea trebuie sa depinda de nevoile individuale ale parintilor. Daca in timpul unei plimbari de iarna micutul doarme doar in carucior, atunci sacul de dormit poate fi suficient, mai ales ca este cumparat cu scopul de a fi folosit mai mult de un sezon. Dar ce sa faci atunci cand copilul trebuie scos din carucior intr-un parc? In acest caz, este necesara o protectie suplimentara sub forma de salopeta. Acest articol vestimentar protejeaza bebelusul de frig in timpul plimbarii si contribuie la mentinerea bunei dispozitii a micutului.

Sacul de dormit este excelent ca protectie pentru scaun auto. Avand in vedere ca cel mic nu poate fi prins cu bretele atunci cand poarta o salopeta groasa, sacul de dormit il va proteja impotriva frigului in momentul in care ii dai jos haina de exterior. Suntem siguri ca dupa ce ai citit articolul nostru vei sti foarte bine ce fel de salopeta pentru bebelusi sa alegi.

Autor: Aleksandra Michalak