Primii pantofi pentru copil - clasamentul celor mai bune modele de incaltaminte pentru primii pasi

Primii pantofi pentru copilul tau - ghid utilAtunci cand micutul invata noi abilitati si incepe sa mearga, merita sa-l sprijini in dezvoltarea corespunzatoare si sa cumperi primii pantofi pentru copil. Clasamentul modelelor de incaltaminte pentru primii pasi este conceput pentru a te ajuta sa iei decizia corecta si sa alegi papucei care nu numai ca protejeaza piciorul micutului, dar in acelasi timp incurajeaza pasirea in mod natural si dezvoltarea corespunzatoare.

 

Cand trebuie sa cumperi primii pantofi pentru copil?

De obicei cumparam primii pantofi pentru copil atunci cand cel mic poate sta in picioare singur si incearca sa faca primii pasi. Cel mai des, acest lucru se intampla in jurul varstei de 12 luni, dar nu este o regula, pentru ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau propriu. In practica, poti amana achizitionarea papuceilor de bebe pentru primii pasi pana cand micutul va dori sa renunte la carucior pentru plimbarile pe jos. Prin casa, copilul poate merge descult sau in sosete fara teama.

Prin ce se disting papuceii pentru primii pasi potriviti?

In magazinele cu incaltaminte de bebelusi pentru primii pasi poti gasi o gama larga de modele diferite in marimi care se potrivesc picioarelor mici ale copilului. Nu toate vor fi perfecte pentru un copil care incepe sa faca primii pasi. Iata ce anume merita atentia ta:

  • Talpa – primii papucei ai bebelusului ar trebui sa aiba o talpa flexibila care sa asigure confort la purtare si sa ii ofere copilului libertate de miscare maxima.
  • Greutatea – cu cat incaltamintea este mai usoara, cu atat mai bine. Papuceii pentru primii pasi nu pot sa impiedice copilul sa se miste liber.
  • Materialul – modelele de papucei bebe pentru primii pasi trebuie sa fie confectionate din material natural pentru a lasa picioarele mici sa respire. Din cauza tesaturii artificiale, piciorul transpira repede, iar micutul simte disconfort.
  • Exteriorul incaltamintei – flexibilitatea pantofului ar trebui sa se datoreze si exteriorului. Materialul trebuie sa fie moale pentru a nu provoca eventuale bataturi pe pielea delicata a copilului.
  • Marimea – modelele ideale de papucei pentru primii pasi trebuie sa se potriveasca perfect cu dimensiunea piciorului – acestea nu trebuie sa fie nici prea stramte si nici prea largi. In timp ce calcaiul copilului tau trebuie sa fie usor infasurat in material, partea frontala a pantofului trebuie sa permita degetelor de la picioare sa se miste liber.

 

Cum nu ar trebui sa fie primii pantofi pentru copil?

Stim deja cum ar trebui sa arate incaltamintea potrivita pentru copilul care face primii pasi si descopera lumea in mod din ce in ce mai increzator in fortele proprii. De asemenea, merita sa mentionam prin ce nu ar trebui sa se caracterizeze acest tip de incaltaminte. Modelele neindicate pentru copil sunt prevazute cu talpa dura si groasa, care ingradeste libertatea de miscare si impiedica piciorul sa intre in contact cu solul. Chiar daca astfel de papucei arata foarte frumos, acestia vor fi o alegere nepotrivita nu numai atunci cand micutul invata sa mearga, dar in acelasi timp intr-o etapa ulterioara de dezvoltare. De asemenea, trebuie sa renuntam la pantofii grei si rigizi.

Pantofii purtati de frati mai mari - sunt o alegere buna?

Multi parinti le dau copiilor lor pantofii purtati de fratii sau surorile mai mari. Desi este o modalitate buna de a economisi niste bani si de a oferi incaltamintei o a doua viata, din pacate aceasta poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii corecte a piciorului. Incaltamintea folosita in majoritatea cazurilor are deja deformatiile specifice piciorului primului purtator, care nu pot fi eliminate. Din pacate, astfel de pantofi nu se vor mai putea potrivi pe un alt picior.

Mizeaza pe produsele certificate!

Cand trebuie sa cumperi papucei bebe de inalta calitate pentru primii pasi, merita sa abordezi subiectul intr-un mod mai complex si sa faci o alegere constienta. O sursa buna de informatii despre o anumita pereche de pantofi o reprezinta descrierea oferita de producator.

Primii papucei pentru copil - clasament

Clasamentul modelelor de papucei pentru primii pasi te va ajuta sa alegi un produs potrivit. Pantofii de tip barefoot sunt perfecti ca prima incaltaminte, pentru ca nu limiteaza in niciun fel miscarea naturala a picioarelor. Datorita lor, copiii se pot simti in largul lor, ca si cum ar merge desculti. Acestia ies in evidenta prin talpa flexibila, greutatea mica si materialele de inalta calitate care lasa piciorul sa respire.

Modelele completate cu brant din piele ofera o amortizare suplimentara, asigura o circulatie corespunzatoare a aerului si garanteaza confort termic, motiv pentru care sunt perfecte ca primi papucei pentru bebelusi. De asemenea, incaltamintea cu talpa de tip Bio-fit este o alegere ideala. Clasamentul modelelor de papucei bebe pentru primii pasi trebuie sa includa si asa-numitii papucei tip soseta. Acest tip de incaltaminte este o combinatie interesanta si, in acelasi timp, practica, ce imbina caracteristicile pantofilor cu cele ale sosetelor. Talpa bine profilata si foarte flexibila le permite copiilor sa invete sa mearga intr-un mediu asemanator mersului descult. La randul sau, soseta garanteaza mentinerea unei temperaturi optime.

 

TOP 5 papuci pentru fete

Vezi toti papucii pentru fete →

 

TOP 5 papuci pentru baieti

Vezi toti papucii pentru baieti →

 

Primii papucei de mers pentru copil - rezumat

Lista noastra de papucei pentru primii pasii si sfaturile pe care le contine au fost create pentru a te ajuta sa sustii in mod corespunzator dezvoltarea copilului tau. Stii deja ce caracteristici ar trebui sa aiba incaltamintea bebe pentru primii pasi si la ce ar trebui sa fii atenta atunci cand faci cumparaturi. Singurul lucru care ramane de facut este sa alegi aspectul – in functie de culori, modele si stil. In acest caz, intotdeauna ia in considerare propriul gust si preferintele copilului tau.