Gatitul de sarbatori cu copiii. Cum pot ajuta copiii in bucatarie?

Gatitul de sarbatori cu copiii. Cum pot ajuta copiii in bucatarie?

Gatitul de sarbatori cu copiii. Cum pot ajuta copiii? Acest lucru poate sa fie cea mai minunata parte a pregatirilor de Craciun? Da! Faina varsata, oul batut neintentionat sau pata de ciocolata probabil vor fi uitate foarte repede. Pe de alta parte, emotiile, mirosurile si aromele impartasite atunci cand pregatiti impreuna cea mai importanta cina a anului pot intra in catalogul celor mai frumoase amintiri din copilarie.

Gatitul de sarbatori cu copiii - cum pot ajuta copiii in bucatarie de sarbatori?

Prescolarul - un ajutor dulce

Poate fi o mare provocare, insa merita sa ne-o asumam pentru a vedea daca este adevarat ca... un copil care petrece timp in bucatarie este un copil fericit.

De unde sa incepem? De exemplu, de la coacerea turtei dulci sau a altor prajituri. Prescolarul nostru se va descurca probabil foarte bine ca mic maestru cofetar. Faptul de a ajuta la crearea unui tort cu ingrediente dintr-o reteta poate fi extrem de interesant. Acelasi lucru este valabil si atunci cand amestecati si framantati coca impreuna sau atunci cand micutul se uita cu admiratie la modul in care se intinde aluatul (poate ca ai un mic sucitor?). In cele din urma, taierea a diferite forme din aluatul intins (daca doriti sa aveti decoratiuni dragute pentru pomul de Craciun, acesta este cel mai bun moment pentru a va aminti ca veti avea nevoie de gaura pentru ata) si decorarea lor reprezinta cea mai interesanta etapa de lucru pentru multi copii mici.

De asemenea, copilul mic poate fi "angajat", de exemplu, sa lucreze la prepararea aluatului pentru coltunasi, sa amestece salata, sa puna coaja de portocala pe prajitura cu seminte de mac sau sa unga formele cu unt.

Elevul - nivel superior de initiere culinara

In bucatarie, copiii mai mari se pot dovedi a fi un sprijin destul de puternic in pregatirea mancarurilor pentru Craciun. Ne putem baza pe cei mici, de exemplu, atunci cand trebuie sa taiem legume pentru o salata (in special cele moi, cum ar fi morcovii fierti). Bineinteles, cel mai placut este sa taiem impreuna, tocator langa tocator!

Decorticarea nucilor, decojirea legumelor pentru pestele in stil grecesc, ajutarea la masurarea ingredientelor - copiii de varsta scolara se pot dovedi a fi un ajutor de nepretuit in cazul acestor sarcini!

De asemenea, le putem propune celor mici sa pregateasca produse de patiserie care necesita mai multa precizie si rabdare. Pregatirea impreuna a unei prajituri cu frisca perfect batuta si spuma de albus de ou sau crearea unei casute spectaculoase din turta dulce pot fi o alegere perfecta! Coacerea si decorarea prajiturilor pot aduce in continuare multa distractie si satisfactie.

Adolescentul - un domeniu important de actiune

Printre adolescenti putem gasi adevarate talente culinare. Printre ei se numara maestrii in amestecare, taiere, maruntire, condimentare si decorare. Totodata, pot fi adevarati specialisti in compozitii de mac, salate cu legume, modalitati de preparare a heringului sau a produselor marinate.

Chiar daca printre interesele celor mici nu se numara intotdeauna gatitul, nu este totul pierdut! O modalitate de a incuraja copiii sa se pregateasca de Craciun poate fi invitatia la alcatuirea unui meniu impreuna. Aceasta initiativa va aduce uneori un rezultat complet neasteptat, pentru care merita sa se faca anumite compromisuri.

Gatitul de sarbatori cu copiii. Cum pot ajuta copiii? La ce trebuie sa fii atenta? Ce sa nu pierzi din vedere?

Gatitul cu copiii de sarbatori poate fi o sarcina dificila. Cu cat copilul este mai mic, cu atat trebuie sa acorzi mai multa atentie sigurantei sale. Probabil ca va trebui sa-i spui ce sa faca si ce sa nu faca (Nu atinge tava fierbinte! sau Ai grija la obiectele ascutite si aparatele electrice!). De asemenea, instructiunile detaliate pas cu pas se vor dovedi a fi utile.

Ce poti face pentru a oferi copilului tau distractie maxima in timp ce gateste, in ciuda tuturor acestor reguli? Poti folosi accesorii amuzante: un sort (de ex. intr-un set cu o palarie de bucatar si o manusa de bucatarie), o stampila pentru decorarea prajiturilor sau o forma de prajituri pentru a crea o intreaga padure de pomi de Craciun, pe care ii puteti manca impreuna!

Daca putem sa le usuram celor mici gatitul, atunci haideti sa o facem. Exista multe gadgeturi pe piata, datorita carora distractia culinara poate deveni si mai placuta. Un exemplu ideal il reprezinta un set de vase pentru bucatarie in culori deosebite, care poate ajuta la masurarea exacta a ingredientelor. Problema unui aluat lipicios in bucatarie poate fi rezolvata datorita unui vas special cu capac.

Esti gata sa gatesti impreuna cu copilul tau? Va dorim multa distractie si rezultate spectaculoase!

Articol pregatit de: Luiza Słuszniak