Cum sa inveti copilul tabla inmultirii?

Cum sa inveti copilul tabla inmultirii?

Invatarea tablei inmultirii este de obicei asociata cu o sarcina neplacuta. S-ar parea ca trebuie pur si simplu invatate toate informatiile pe de rost. Insa, acest mod de invatare nu pare foarte incurajator. Ce poti face pentru ca aceasta sarcina sa fie mai usoara pentru copii? Ce poti face pentru a transforma invatarea calculelor matematice, inclusiv a tablei inmultirii, intr-o activitate nu numai interesanta, dar in acelasi timp distractiva? Se pare ca acest lucru este posibil cu o varietate de accesorii de invatare a tablei inmultirii pentru a ajuta la dobandirea cunostintelor. Alegerea produselor potrivite se poate dovedi a fi cheia succesului. Ce optiuni ai la dispozitie si cum sa inveti copilul tabla inmultirii?

 

Modalitati de a invata copilul tabla inmultirii - materiale si accesorii de scoala

Pentru a-l ajuta pe copilul tau sa retina mai usor toate calculele, o idee buna este sa ii oferi acces usor si rapid la tabla inmultirii. Avand in vedere ca uneori chiar si o privire neintentionata asupra calculelor are ca efect intiparirea lor mai repede in memorie, o metoda inspirata este sa folosesti accesorii si materiale didactice care sa plaseze tabla inmultirii in mediul copilului – aceasta poate fi imprimata pe coperti de caiete, creioane sau rigle, indispensabile nu numai la lectiile de matematica. O astfel de rigla din plastic cu tabla inmultirii va fi utila atat in primele etape ale educatiei, cat si in timpul invatarii viitoare

De asemenea, iti sugeram sa te gandesti la crearea unor spatii de invatare acasa. Acest lucru trebuie sa fie facut in asa fel incat elevul sa-si poata imbunatati cu usurinta cunostintele legate de inmultire. Elevii petrec mult timp la biroul de studiu, de aceea o idee buna este sa-l dotezi cu un suport special care nu numai ca protejeaza mobilierul de deteriorarea prea rapida, dar totodata sprijina invatarea tablei inmultirii. Aici pot fi de ajutor pralinele care decoreaza tabla inmultirii dulce Demart. Tabla prezinta partea practica a inmultirii si modul in care aceasta poate fi aplicata in viata de zi cu zi. De asemenea, tabla arata faptul ca inmultirea este comutativa.

 

Set educational pentru invatarea tablei inmultirii

Un mod simplu si eficient de a invata tabla inmultirii, iar in acelasi timp mai atractiv, poate fi un set special pentru a facilita educatia copilului, precum Cartile micutului. Tabla inmultirii. Acest set este un instrument didactic indispensabil pentru parinti, elevi si profesori. Contine 40 de carti colorate, cu doua fete, legate cu un snur, astfel incat copilul sa le poata lua mereu cu el, de ex. pentru a le folosi atunci cand trebuie sa-si aminteasca sau sa aprofundeze ceva. Folosirea setului este stimulata in mod eficient si de ilustratiile vesele, datorita carora putem inventa diferite jocuri, de ex. sa tragem pe rand carti cu micutul si sa rezolvam calcule sau sa alegem intr-o zi activitati cu flori si in alta cu masinutele din imagini. Exista o multime de idei de joaca, iar aceasta forma de invatare va fi cu siguranta foarte distractiva pentru cel mic.

 

Invatarea tablei inmultirii de catre copil - jucarie educativa de matematica

Probabil ca toti elevii de scoala primara apreciaza gadgeturile. Tubul lui Pitagora pentru invatarea tablei inmultirii este un produs unic care ii invata pe cei mici sa inmulteasca si sa imparta prin joc. Este suficienta rotirea celor doua butoane colorate de pe partea laterala, iar rezultatul calculelor va fi afisat in fereastra de-a lungul tubului. Acesta este un cadou minunat cu ocazia inceperii anului scolar, insa merita cumparat chiar si fara un motiv anume.

 

Carti de matematica pentru sarcini speciale

Pe de o parte, cartea pare a fi un instrument didactic destul de evident, insa poate fi asociata de catre copil drept un manual scolar plictisitor. Totul depinde de cartea pe care o alegi pentru micutul tau. Din fericire, este posibil sa gasesti editii care incurajeaza invatarea prin folosirea de accesorii interesante, exercitii pline de imaginatie sau desene deosebite. Printre astfel de carti se numara Tabla inmultirii cu monstri amuzanti pentru clasele 1-3. Creaturile prietenoase care apar in multe dintre exercitii au scopul de a-i convinge pe copii ca nici matematica si nici ei nu sunt infricosatori, iar in plus dobandirea cunostintelor poate fi cu adevarat usoara. Cartea contine numeroase exercitii si jocuri matematice - toate intr-un format amuzant, colorat si prietenos.

Un alt manual interesant care ajuta la invatarea matematicii este cartea Numaratoarea magica. Adunare, multiplu, tabla inmultirii. Aceasta contine o serie intreaga de exercitii interesante care pot transforma numaratul din memorie intr-o distractie excelenta si captivanta. Totul se datoreaza lupei magice incluse in carte, care poate fi folosita pentru a verifica rezultatul unui calcul.

De asemenea, labirinturi, puzzle-uri, cuvinte incrucisate si alte jocuri matematice captivante pot fi gasite in editia Tabla inmultirii. Jocuri si exercitii matematice cu poster. Acesta este un caiet de exercitii amuzant si colorat, care il ajuta pe copil sa invete inmultirea si impartirea de la 1 la 100. Ca o atractie suplimentara, posterul inclus poate fi folosit pentru a decora unul dintre peretii din camera micutului, astfel incat elevul sa invete mai usor si mai rapid tabla inmultirii.

 

Carte de colorat – matematica

Se pare ca inclusiv prin colorare, micutul poate invata tabla inmultirii. Si nu doar cei mici adora cartile de colorat, copiii mai mari sunt la fel de atrasi sa le foloseasca, iar cu o carte de colorat de matematica vor avea ocazia, in acelasi timp, sa-si puna mintea la contributie si sa rezolve exercitii interesante. Acesta este scopul pentru care a fost creata carticica Tabla inmultirii pentru micul detectiv. Aceasta carte de colorat ii ajuta pe copii sa invete si sa exerseze inmultirea de la 1 la 100 printr-un joc grafic care presupune colorarea dupa cod.

 

Jocuri de masa matematice

Invatarea prin joc este posibila in aproape orice situatie de zi cu zi, inclusiv intr-un turneu de jocuri de societate pentru familie. O seara sau o dupa-amiaza cu astfel de jocuri poate deveni o ocazie excelenta de a invata tabla inmultirii. Acest mod extrem de placut de a invata va fi cu siguranta pe placul tuturor membrilor familiei. Este suficienta alegerea jocului potrivit, precum Alexander. La drum cu tabla inmultirii, si sa anunti inceperea jocului. Fiecare jucator trebuie sa joace rolul unui iepure care vrea sa ajunga cat mai repede la casa sa (mai exact la ultimul camp de pe tabla). Sansa de a ajunge mai repede la destinatie este prin a raspunde la o intrebare pusa de adversar cu privire la tabla inmultirii. Jocul este extrem de captivant, jucatorii se confrunta cu multe obstacole pe parcurs, dar gasesc si prieteni care ii ajuta, motiv pentru care cei mici vor dori cu siguranta sa repete tura.

De asemenea, iti recomandam sa ai la indemana un alt joc de societate, precum Jawa. Tabla inmultirii. Acest joc cu numere ofera mai multe variante de joaca. Una dintre ele consta in aruncarea zarurilor de catre jucator – numarul de pe zar indica ce sarcina matematica de pe tabla trebuie sa rezolve. Fiecare raspuns corect presupune mutarea pionului inainte. Primul care ajunge la linia de sosire castiga.

Acum stii foarte bine cum sa inveti copilul tabla inmultirii. Aceasta activitate poate fi foarte amuzanta daca ii asiguri micutului un suport didactic interesant. Ai la dispozitie o mare varietate de accesorii din care poti alege, astfel incat sa ii poti oferi celui mic ceea ce ii place cel mai mult. Invatatul fara stres este probabil visul oricarui parinte si al oricarui copil, iar pasiunea pentru matematica, insuflata celor mici, se poate dovedi a fi de nepretuit intr-o etapa viitoare de invatare.

Articol pregatit de: Grażyna Zaborska