Ce marsupiu port-bebe este potrivit pentru copilul tau

Ce marsupiu port-bebe este potrivit pentru cel mic? Ce trebuie luat in considerare in momentul alegerii?

Copiii adora sa fie purtati si imbratisati. Contactul direct cu un adult are un efect pozitiv asupra dezvoltarii bebelusului, ii ofera un sentiment de siguranta si apropiere. Firmele producatoare de accesorii pentru cei mici satisfac aceste nevoi, oferind sisteme de purtare bebe. Beneficiile sunt reciproce - parintii se bucura ca au posibilitatea de a-si „elibera mainile”, iar bebelusii au sansa de a fi aproape de mama sau de tata. Zilele insorite ne incurajeaza sa iesim la plimbare sau sa pornim intr-o drumetie. Intr-o astfel de imprejurare, deplasarea cu copilul la piept reprezinta o solutie mult mai lejera. Te intrebi ce sistem de purtare sa alegi? Afla in cele ce urmeaza!

 

Care marsupiu este potrivit pentru un nou-nascut si care pentru un bebelus mai mare?

Alegerea nu este una usoara, deoarece oferta pe piata este larga si variata. Cu siguranta ca inainte de a decide ce marsupiu port-bebe vrei sa cumperi, trebuie sa te familiarizezi cu diferitele optiuni disponibile si sa alegi in functie de varsta si de necesitatile bebelusului. Pe piata sunt disponibile:

  • wrapuri tesute si elastice - legate corect, ofera o pozitie sigura si suportul necesar coloanei vertebrale;
  • modelele port-bebe Mei-Tai – moi, formate dintr-un suport dreptunghiular si patru bretele,
  • marsupiile ergonomice – usor de folosit, fara spate consolidat, permit mentinerea pozitiei fiziologice,
  • marsupiile dure - structura rigida tine spatele intr-o pozitie inconfortabila, prin urmare nu este un mod recomandat de a purta copilul.
  • Atunci cand decizi ce sistem de purtat sa alegi pentru cel mic, merita sa te consulti cu un specialist sau un fizioterapeut. In acest fel poti avea siguranta ca respectivul model este potrivit pentru copilul tau si 100% sigur.