Cadou pentru baby shower – cateva idei despre ce sa-i cumperi viitoarei mame

calatorie

 

Cadou pentru baby shower – cateva idei despre ce sa-i cumperi viitoarei mame

In momentul in care alegi respectivul cadou pentru baby shower este usor sa te pierzi in multimea de articole si accesorii variate pentru bebelusi. Misiunea devine si mai dificila daca nu ai copii si nu stii sigur ce ar putea sa-i fie util unei persoane apropiate in rolul de mama. Le venim asadar in ajutor tuturor acelora care nu se pot decide! Am ales cateva idei universale de cadou pentru baby shower, care pot fi pe placul proaspetei mamici!

Ce cadou pentru baby shower sa alegi? Ai multe variante

Baby Shower este o traditie foarte draguta pe care am preluat-o din Statele Unite. Reprezinta o petrecere organizata pentru viitoarea mama care in scurt timp isi va aduce pe lume copilul. Baby Shower se diferentiaza de cunoscuta traditie a taierii motului sau ruperii turtei, intrucat aceasta din urma are loc dupa nasterea copilului. La Baby Shower participa de obicei doar familia si prietenii apropiati. Pentru petrecere se pregatesc decoratiuni si aperitive, care deseori fac referire la sexul copilului (de ex. prajiturele roz sau un tort albastru), iar in acelasi timp se ofera viitoarei mame cadouri care in curand ii vor fi utile.

Ai primit o invitatie la o astfel de petrecere si te intrebi ce cadou pentru baby shower sa-i cumperi prietenei tale sau unei membre a familiei? Acest lucru depinde de ex. de faptul daca ai de gand sa cumperi cadoul pe cont propriu sau daca te decizi sa il iei impreuna cu alte persoane care vor participa la distractie. In cazul in care contribuie mai multa lume, cadoul poate fi putin mai scump, iar din acest motiv participantii la petrecere deseori aleg o astfel de optiune.

Ce puteti decide sa luati? Alegerea este deosebit de bogata – cel mai des intalnite cadouri pentru baby shower sunt:

  • surprizele pentru cei mici, printre care se numara hainutele, scutecele, cosmeticele, carticelele sau jucariile
  • accesoriile utile pentru ambii parinti in ingrijirea si cresterea copilului, de ex. monitor digital pentru bebelusi, incalzitor sau sterilizator de biberoane, carti despre ingrijirea si cresterea copiilor
  • cadourile pentru viitoarea mama, precum cosmetice, carti, CD-uri cu muzica si alte articole care o pot bucura pe tanara mamica
  • accesoriile care ajuta la imortalizarea amintirilor si pastrarea momentelor frumoase, ca de ex. albume, cutii decorative pentru suveniruri sau argila speciala pentru realizarea amprentelor de picioruse sau manute ale bebelusului

Nu ai idei sau nu stii ce sa alegi pentru baby shower? Cea mai buna solutie o reprezinta in cazul acesta discutia cu viitoarea mama. Intreab-o direct ce cadou pentru baby shower i-ar placea sa primeasca. Dar cum sa actionezi atunci cand vrei sa faci o surpriza? Cel mai bine in situatia aceasta este sa vorbesti despre cadou cu partenerul sau sotul ei. Sau sa profiti de propunerile noastre!

Cadouri de baby shower pentru mama si cel mic – propunerile noastre

Carti si albume ideale pentru viitoarea mama

Imortalizarea primelor clipe de viata ale copilului este o chestiune importanta, la care poti contribui si tu, sustinandu-i astfel pe viitori parinti! Alege un album universal pe care sa-l decoreze dupa propriile idei sau o solutie gata facuta. Sunt binevenite, de asemenea,  ghidurile referioare la perioada perinatala si cresterea copilului.

Accesorii practice

Dezvoltarea tehnologiei usureaza din ce in ce mai mult viata cu un copil mic. Ce accesorii sunt cele mai utile? O idee inspirata de cadou este monitorul digital pentru bebelusi sau umidificatorul de aer. De asemenea, iti recomandam sa arunci un ochi la sterilizatorul cu aburi portabil si la incalzitorul de biberoane.

Jucarii pentru cel mic

Cu toate ca la petrecerea baby shower nu se afla alaturi de voi eroul sau eroina acelei zile, sa nu uiti sa adaugi ceva special pentru el sau ea! Poti alege elemente de dentitie, jucarii senzoriale, animalute de plus – clasice sau care emit sunete albe – sau proiectoarele de stelute pe perete foarte la moda in ultima perioada.

Pretext pentru relaxare

E timpul pentru un moment de respiro! Lista cadourilor pentru Baby Shower nu ar fi completa fara lumanarile relaxante, cosmeticele aromatice pentru ingrijirea corpului si amestecurile aromatice de ceaiuri. Un astfel de cadou poate fi completat de cartea scrisa de autorul preferat al viitoarei mame sau apartinand genului pe care il citeste cel mai des.

Cadourile pentru baby shower au, in primul rand, rolul de a-i aduce bucurie viitoarei mame. Poti cu incredere sa optezi pentru articolele destinate celor mici, accesoriile practice care le usureaza viata tinerilor parinti, cartile frumos publicate si albumele foto sau chiar obiectele care ii amintesc persoanei apropiate tie sa gaseasca timp pentru ea insasi pe durata sarcinii. Evita, in schimb, cadourile care pot fi interpretate gresit sau pot crea neplaceri, ca de ex. ghiduri despre pierderea in greutate dupa sarcina.

In continuare te intrebi ce sa cumperi pentru baby shower? Ai nevoie de mai multe idei si inspiratie pentru un cadou reusit? Pe smyk.ro te asteapta sute de articole utile atat mamei, cat si bebelusului – cauta-le in sectiunea cu produse pentru copil si mama!

Toate produsele de baby shower →

Articol pregatit de: Barbara Polakowska