Articole pentru scoala - ce trebuie cumparat si cum alegem?

Articole scolare – ce trebuie cumparat?

Kitul scolar complet ii este necesar oricarui elev inainte de inceperea noului an. Include nu numai manuale, ci si o serie de alte accesorii utile in timpul orelor. Lista lucrurilor de cumparat depinde desigur de varsta elevului, deoarece in clasele primare sunt necesare anumite instrumente, in timp ce la liceu se folosesc altele. Cand ajung la liceu, elevii decid de obicei singuri ce sa cumpere. In schimb, parintii copiilor mici pot fi un pic confuzi in ceea ce priveste noul rol care ii asteapta, de aceea in primul rand lor le este dedicata urmatoarea prezentare de ansamblu a produselor de completare a setului scolar.

 

Articole pentru scoala – Ce trebuie luat in considerare pentru completarea kitului scolar al elevului de generala?

Kitul scolar standard al unui elev de generala este compus de obicei din: ghiozdan, penar, caiete, instrumente de scris, articole necesare pentru orele de educatie plastica si cutie pentru pranz. Pentru majoritatea elevilor conteaza mult cum arata ghiozdanul si penarul. Prescolarilor si celor mai mici elevi le place ca rechizitele lor sa fie decorate cu imagini ale personajelor preferate din povesti. In schimb, copiii mai mari aleg modele care reflecta gusturile si interesele lor. Pentru parinti nu este intotdeauna usor sa se adapteze la aceste preferinte, de aceea este bine ca elevul sa participe la completarea setului scolar. Cumparaturle facute impreuna in magazinul fizic sau online sunt foarte distractive pentru copii.
Cu toate acestea, nu numai aspectul exterior este important in momentul completarii kitului scolar, de aceea merita verificate ustensilele alese de copil inainte de a le cumpara. Daca instrumentele achizitionate sunt menite sa-i foloseasca copilului timp de un an sau mai mult, acestea ar trebui sa fie produse de inalta calitate. Asadar, inainte de a adauga penarul sau rucsacul in cos, arunca o privire la materialele din care sunt fabricate si asigura-te ca au suficiente buzunare sau compartimente. Cum poti recunoaste daca un rucsac sau un penar este de buna calitate? Iata cateva exemple de elemente ale setului pentru scoala care indeplinesc atat cerintele calitative, cat si cerintele estetice.

Accesorii scolare utile in generala:

  1. 1. Ghiozdan

    Merita acordata cea mai multa atentie alegerii rucsacului, deoarece este al doilea cel mai scump element al kitului scolar, dupa manuale. Ghiozdanul ales gresit poate cauza probleme la nivelul coloanei vertebrale, pe care orice parinte doreste sa le evite. Din fericire, pe piata se gasesc o multime de produse sigure pentru sanatatea copilului. Merita ales un rucsac ergonomic, echipat cu tehnologii care sporesc confortul la purtare: bretele late si reglabile, curea pentru piept si centuri de talie incorporate. O alta optiune ar fi cumpararea unui ghiozdan tip troler.
    Ghiozdanul poate fi achizitionat si la set impreuna cu alte rechizite scolare. Aceasta este o solutie interesanta pentru parintii elevilor de la clasa pregatitoare, care pentru prima data pregatesc kitul scolar al celui mic. Acest lucru reduce semnificativ numarul deciziilor care trebuie luate impreuna cu copilul. Astfel de seturi scolare sunt disponibile in multe culori si configuratii. De exemplu, setul poate fi format din: ghiozdan, rucsac pentru incaltaminte, penar si cutie de pranz sau: rucsac, penar, saculet pentru incaltaminte si portofel practic.

  2. 2. Rucsac cu snur pentru incaltaminte

    In unele scoli este necesara incaltamintea de schimb, asadar merita sa te asiguri ca cel mic are in ce sa o tina. Rucsacul cu snur pentru incaltaminte copii ar trebui sa fie nu numai practic, dar in acelasi timp confectionat din materiale colorate, atragatoare, care ii permit copilului sa-si identifice lucrurile. Suntem siguri ca fetelor le vor fi pe plac produsele cu tematica Minnie Mouse sau Frozen iar baietilor cele cu Real Madrid sau FC Barcelona.

  3. 3. Echipament si incaltaminte pentru educatie fizica

    In timpul cumparaturilor nu poti uita de imbracamintea pentru orele de educatie fizica. In acest caz, sunt importanti doi factori – hainele trebuie sa fie lejere, iar in afara de asta valorile estetice conteaza la fel de mult. Daca tricoul si pantalonii scurti sunt pe placul copilului, atunci cu siguranta vor reprezenta o motivatie suplimentara pentru a face exercitii fizice. Inainte de a lua o decizie, merita sa te consulti cu profesorul, deoarece in unele scoli sunt permise doar hainele fara modele sau in anumite culori specifice, in timp ce incaltamintea trebuie sa aiba de obicei talpa deschisa si sa nu lase urme. Pentru ca tinuta sa-i fie de folos copilului un timp indelungat, nu uita sa mizezi pe calitate. Datorita ofertei largi de produse pentru copii, poti alege ceva mai profesionist – haine din materiale destinate activitatii fizice, care asigura circulatia adecvata a aerului.

  4. 4. Penar

    La fel ca in cazul rucsacurilor de scoala, ai de unde alege cand vine vorba despre penare. Primul lucru pe care ar trebui sa-l decizi este daca il vei cumpara echipat cu rechizite sau nu. Ambele solutii prezinta avantaje si dezavantaje. Atunci cand cumperi un penar cu accesorii, nu mai trebuie sa acorzi timp alegerii instrumentelor de scris. Insa, cele care se afla in set nu vor fi intotdeauna pe masura asteptarilor. Cu toate acestea, pentru parintii elevilor de la clasa pregatitoare si clasa I reprezinta o solutie destul de practica, mai ales ca penarele echipate au de obicei o multime de compartimente care ii ajuta pe copii sa-si tina lucrurile in ordine. Instrumentele aflate in interior fac uneori referire la grafica de la exterior – in penarul cu eroul principal din desenul animat preferat se pot gasi ustensile decorate cu imagini ale diferitelor personaje din serial.
    Insa nu toti elevii, in special cei mai mari, prefera penarele cu compartimente. In schimb, li se pot propune ca alternativa penarele practice tip borseta sau cele tip tub.

  5. 5. Cutie de pranz + sticla

    Teoretic, pranzul poate fi impachetat in hartie sau in folie alimentara. Insa este foarte putin probabil ca sandvisul infasurat doar intr-o folie subtire sa ramana intact pana la pauza de masa. Asadar cel mai bine este sa-l echipezi pe cel mic cu o cutie de pranz practica, in care poti pune nu numai sandvisul, ci si fructe, legume sau alte gustari mici. O astfel de caserola poate fi cumparata separat sau la set cu o sticla de plastic. In schimb, cutia de pranz nu trebuie neaparat cumparata la set, mai ales daca cel mic are deja sticla cu care s-a obisnuit si pe care ii place sa o foloseasca. In magazinele SMYK ai la dispozitie o gama larga de recipiente in diferite dimensiuni si culori.

  6. 6. Articole pentru educatia plastica

    Inainte sa-i cumperi copilului acuarele si creioane colorate noi, merita verificat daca cele pe care le are deja mai pot fi folosite inca. Nu este exclus ca in sertare sa se afle blocuri de desen abia incepute, iar stocurile de materiale pentru pictura si desen sa necesite doar o usoara completare.
    Chiar daca resursele de hartie s-au epuizat, nu trebuie sa cumperi deodata toate articolele necesare pentru orele de educatie plastica. La inceput sunt suficiente creioanele colorate de inalta calitate (o solutie interesanta o reprezinta creioanele colorate duble, care – desi ocupa la fel de mult spatiu ca un set mai mic de creioane – ii asigura copilului o paleta de culori mult mai bogata), creioanele cerate, care mereu se afla pe lista de rechizite pentru clasa intai, acurelele, pensulele, blocul de desen, blocul cu file groase, foarfecele, lipiciul si plastilina.
    Materialele suplimentare pot fi achizitionate in functie de necesitate. Insa, daca celui mic ii plac jocurile creative, pentru completarea kitului scolar mai poti cumpara un instrument suplimentar cu ajutorul caruia sa testeze noi tehnici. Culori pentru pictat pe sticla, lut polimeric modelabil, creioane pastelate, markere cu stampila – la SMYK micii artisti chiar au de unde alege!

  7. 7. Caiete si blocuri

    Articolele de papetarie sunt necesare indiferent de clasa la care merge copilul. Insa, in functie de varsta, se poate alege tipul – pentru micii elevi de scoala primara – sunt indispensabile caietele subtiri de 16 file. Pentru elevii din clasa intai care abia incep sa invete sa scrie, le vor fi de ajutor caietele cu linii ajutatoare. Un stimulent suplimentar de invatare il reprezinta produsele ale caror coperte sunt decorate cu eroii preferati. Pentru elevii mai mari sunt utile caietele in format A4 si caietele de notite – care usureaza organizarea tuturor informatiilor.

  8. 8. Coperte si etichete pentru carti si caiete

    Daca te astepti ca profesorul sa adune caietele pentru a le verifica, atunci merita sa te asiguri ca este scris numele pe acestea intr-un loc vizibil. Iti vin in ajutor etichetele speciale pentru caiete. De multe ori, acestea sunt decorate cu imagini din povesti si filme, asadar alegerea trebuie facuta impreuna cu cel mic. De asemenea, merita sa te asiguri ca nu se vor deteriora prea repede. In acest scop poti folosi copertile speciale de plastic. Poti face acelasi lucru si in cazul manualelor. Cartile protejate astfel ar trebui sa se mentina in stare buna pana la finalul anului scolar.

Sa rezumam asadar ce ar trebui sa faca parte din setul scolar al unui elev:

  • Ghiozdan;
  • rucsac de incaltaminte;
  • penar si instrumente de scris (creioane, pixuri, pixuri cu mina subtire, ascutitoare, guma de sters, rigla);
  • caiete;
  • etichete pentru caiete;
  • coperti pentru carti si caiete;
  • cutie de pranz si sticla;
  • creioane colorate;
  • creioane cerate;
  • acurele si pensule;
  • plastilina;
  • foarfece;
  • lipici;
  • blocuri (de desen, cu file groase, cu file colorate).

Elevul echipat astfel este pe deplin pregatit pentru a merge la primele ore de scoala.